UPC N.V.

WIJZIGING ZENDERINDELING N.A.V. ADVIES PROGRAMMARAAD

Rotterdam, 22 augustus 2001 - UPC KabelTV & Telecom voert naar aanleiding van het advies van de Stichting Programmaraad Rotterdam eind september/ begin oktober in de gemeente Rotterdam de wijzigingen in de radio- en televisiezenderindeling door.

De Stichting Programmaraad Rotterdam heeft eind mei haar jaarlijkse advies over de doorgifte van radio- en televisiezenders in het standaardpakket voor de periode september 2001 - 2002 uitgebracht. UPC voert de wijzigingen die met dit advies gepaard gaan binnenkort door.

Radio

Vanaf 24 september deelt de Tweede Kamerlijn de frequentie 87.5 met Voz de Cabo Verde. De Turkse zender SON FM verhuist daardoor naar frequentie104.9 waarop momenteel SUN FM wordt doorgegeven. De zender WDR 2 op frequentie 93.9 wordt vervangen door WDR 4. Op frequentie 94.9 wordt Radio France Culture doorgegeven in plaats van Radio France Internationale. Vanwege de slechte ontvangst van Klara (VRT Radio 3) op frequentie 95.6 komt hiervoor de eveneens klassieke zender WDR 3 in de plaats.

Televisie

Cartoon Network trekt zich terug uit het analoge pakket om voortaan via UPC Digital te worden aangeboden. Op de frequentie van Cartoon Network kunt u voortaan naar de culturele Franstalige zender ARTE kijken. De datum van wijziging wordt bekend gemaakt via een tekstregel in beeld van Cartoon Network.

Meer informatie

Klanten met vragen kunnen bellen met het Contact Center van UPC: 0900 1580 (fl.0,22 p.m./ 0,10 p.m.). Deze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.

UPC KabelTV & Telecom

UPC KabelTV & Telecom is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications (AEX en NASDAQ). UPC is met zo'n 2,2 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Hiervoor beschikt UPC over hoogwaardige breedbandnetwerken.

UPC is actief op zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Op de consumentenmarkt voert de onderneming diensten op het gebied van Internet, interactieve televisie en radio en TV. Op de zakelijke markt legt UPC zich toe op het ontwikkelen, toepassen en integreren van de modernste telecommunicatie-, datacommunicatie- en internetoplossingen.

Deel: ' Wijziging zenderindeling UPC in Rotterdam '
Lees ook