Wilfred Genee presenteert vernieuwde Jupiler League Supporters Quiz


Tweede editie met nog meer voetbalbelevenis

BREDA, 20081111 -- Voetballiefhebbers kunnen ook dit seizoen hun voetbalkennis testen met de compleet vernieuwde Jupiler League Supporters Quiz die op 12 november van start gaat. De interactieve quiz wordt gepresenteerd door RTL-sportpresentator Wilfred Genee en is te spelen via www.supportersquiz.nl

De quiz is een initiatief van de 20 clubs uit de Jupiler League, Elf Voetbal, RTL7, Radio Veronica en Jupiler en heeft als doel de beleving rond de talentencompetitie van het Nederlands betaald voetbal naar een nog hoger plan te tillen. Bekende internationals als Ruud van Nistelrooij, Klaas Jan Huntelaar en Jaap Stam zijn hun profloopbaan in deze competitie begonnen.

Interactief
Presentator Wilfred Genee: "De eerste editie van de Jupiler League Supporters Quiz was een enorm succes met een kwart miljoen deelnames en heeft voetbalfans nauwer betrokken bij de Jupiler League en haar clubs. Ik vind het geweldig om de tweede editie te mogen presenteren, waaraan een aantal interactieve elementen zijn toegevoegd om nog meer beleving binnen het spel te bieden. Zo kun je nu ook voetbalpoules met je vrienden maken en de spelomgeving krijgt de look en feel van het supportershome van je favoriete club".

Pittige vragen
Uit een enorme database van ruim 1000 vragen en videofragmenten worden per deelname random tien vragen, waarvan drie videovragen, geselecteerd. De database wordt bovendien regelmatig aangevuld met actuele vragen en videofragmenten. Dat betekent dat de deelnemer pittige vragen krijgt voorgeschoteld, die niet alleen beroep doen op de kennis over zijn favoriete club, maar ook over zowel historie als actualiteit van de Jupiler League, haar clubs en (oud)spelers. Bijvoorbeeld:

`Wie van de volgende internationals begon zijn profcarrière in de eerste divisie: Giovanni van Bronckhorst, Joris Matthijsen of Henk Timmer ?'

`Voor welke Franse club speelde Excelsior trainer Ton Lokhoff: St. Etienne, Olympique Marseille of Olympique Nimes ?

`Welke Telstar speler scoorde een hattrick tegen Go Ahead Eagles in de wedstrijd van 26 oktober 2008 ?'

De deelnemers die de pittige quizvragen pareren maken kans op unieke prijzen, zowel individueel als voor de club. Hoofdprijs is het exclusieve `SuperSup'-contract, waarbij de winnaar als `twaalfde man' op unieke wijze bij zijn favoriete club wordt betrokken.
De quiz kan vanaf nu tot het einde van de reguliere voetbalcompetitie op 8 mei 2009 gespeeld worden op www.supportersquiz.nl. De start van de quiz wordt onder andere gecommuniceerd via een advertentie- en internetcampagne (RTL, Elf, clubmedia en jupilerleague.nl), radiocommercials op Radio Veronica, biervilten in de horeca en op kaarten in Jupiler bierkratten.


Deel: ' Wilfred Genee presenteert vernieuwde Jupiler League Supporters Quiz '


Lees ook