Gemeente Tilburg

14-08-2001

Willem-Alexander en Máxima op dinsdag 4 september naar Tilburg

Als onderdeel van de wederzijdse kennismakingsbezoeken met autoriteiten en inwoners van de provincies en de steden zullen prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta op dinsdag 4 september 2001 Noord-Brabant bezoeken. Daarbij zullen zij ook in Tilburg te gast zijn.

Na aankomst in Tilburg, rond 11.00 uur, volgt een korte rit door het centrum van de stad (Heuvel en Korte Heuvel) naar dé poptempel van het Zuiden, 013. Langs de route bestaat voor de inwoners van de stad de gelegenheid in een feestelijke ambiance de prins en zijn verloofde toe te juichen.

In 013 wordt een flitsende en dynamische aaneenschakeling van acts met een divers karakter gepresenteerd (skaten, graffiti spuiten, streetdance, rappen etc.). De presentatie van dit samenspel is in handen van en wordt uitgevoerd door vertegenwoordigers van Jongerenambassadeurs. Het project Jongerenambassadeus is een onderdeel van het nieuwe jeugdbeleid van de gemeente. De opzet is jongeren te betrekken bij dat beleid. Door de inzet van jonge mensen, die zelf hun doelen hebben bereikt wil het gemeentebestuur andere jongeren stimuleren hun kansen optimaal te benutten.

Na het optreden en na gesprekken tussen de prins en zijn verloofde met de Jongerenambassadeurs in 013 verlaat het gezelschap de stad om 12.00 uur.

Met alle betrokkenen wordt het programma voor het bezoek door de gemeente nader uitgewerkt. Zodra meer informatie voor de bevolking en belanghebbenden beschikbaar is zullen onder meer via de gemeentepagina van de Tilburgse Koerier en via bewonersbrieven nadere mededelingen volgen.

Het optreden in 013 heeft een besloten karakter in die zin, dat de voorstelling alleen toegankelijk is voor genodigden van het gemeentebestuur van Tilburg.

Deel: ' Willem-Alexander en Máxima op kennismakingsbezoek in Tilburg '
Lees ook