Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 01-44

01-44 02-10-2001

01/44 2 oktober 2001

Lezing minister-president op Universiteit Twente live te volgen via internet

Wim Kok sluit internationale week UT af

Op woensdag 10 oktober 2001 zal minister-president Wim Kok op de Universiteit Twente een lezing houden en in discussie gaan met studenten. Het onderwerp van zijn lezing betreft de uitbreiding van de Europese Unie en hoe de burgers hierop reageren. De lezing zal in een van de zalen van de Vrijhof op de campus van de UT gehouden worden, en in een andere zaal via een videoscherm te volgen zijn. De discussie zal tevens te volgen zijn via de homepage van de Universiteit Twente: www.utwente.nl. In de zaal waar Wim Kok zelf aanwezig (Vrijhof/Agora) is zal hij een actieve discussie voeren met studenten. Deze discussie zal worden begeleid door een ervaren moderator. De lezing, georganiseerd in samenwerking met het Studium Generale van de UT, begint om 16.00 uur en zal rond 17.30 uur afgesloten worden en is voor iedereen toegankelijk.

De minister-president sluit met zijn komst de Internationale Week af, die van 3 tot 10 oktober 2001 gehouden wordt. De Internationale Week is een initiatief van Nuffic. Dit is een Nederlandse organisatie van het ministerie van onderwijs. Nuffic begeleidt Nederlandse studenten als zij in het buitenland willen studeren en vangt buitenlandse studenten in Nederland op. Om studenten op de hoogte te brengen van de mogelijkheden, organiseert zij de Wilweg campagne. Dit jaar wordt de Internationale Week voor het eerst op de Universiteit Twente gehouden. De week valt tevens binnen het veertigjarig lustrum van de universiteit.

Op 3 oktober wordt de Internationale Week geopend met een ontbijt met de rector in het cultureel centrum de Vrijhof op de Universiteit Twente en de dag daarna zullen daar lezingen en workshops gehouden worden. Op 6 oktober wordt er een Food Festival gehouden en 8 en 9 oktober zal er informatie gegeven worden over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Vrijwel al deze activiteiten vinden plaats op het campusterrein van de Universiteit Twente. De laatste dag zal er nog een informatiemarkt zijn en `s middags wordt de week afgesloten met een lezing van de minister-president, wederom in de Vrijhof.

Deel: ' Wim Kok sluit internationale week UT af '
Lees ook