7 JULI 1999

WIMBLEDONSTER JELENA DOKIC NAAR UNIVERSITAIR SPORT CENTRUM AMSTERDAM

100- Jarige KNLTB organiseert toptennis in hoofdstad

D‚ verrassing van Wimbledon bij het damestennis, Jelena Dokic, is van 21 tot en met 24 juli te bewonderen in het Universitair Sport Centrum aan de Boelelaan in Amsterdam. Het zestienjarige kindsterretje dat op Wimbledon onder andere Martina Hingis en Mary Pierce uitschakelde komt voor haar land Australi‰ uit in de Fed Cup Achtlandenwedstrijd. Naast het team van Dokic doen de damesteams van Taiwan, Japan, Argentini‰, Roemeni‰, Wit Rusland, Sloveni‰ en natuurlijk het Zilveren Kruis Fed Cup team onder leiding van de Nederlandse bondscoach Hans Felius aan het evenement mee. De winnende ploeg van dit ‚‚nmalige evenement plaatst zich voor de Fed Cup Wereldgroep 2000.

Bekende namen
De jubilerende tennisbond (KNLTB) rekent erop dat de acht landen hun sterkste ploegen inzetten voor deze belangrijke ontmoeting. Op de voorlopige deelnemerslijst prijken tal van bekende namen. Het Zilveren Kruis Fed Cup team van Felius bestaat uit Miriam Oremans, Kristie Boogert, routinier Manon Bollegraf en Caroline Vis. De oranje ploeg moet het onder andere opnemen tegen de Roemeense dames Spirlea (ATP Ranking 17) en Dragomir (33), De Wit Russische Natasha Zvereva (19) en natuurlijk de rising star van het damestennis, de Australische Jelena Dokic. Bondscoach Hans Felius verwacht dat zijn meiden er alles aan doen om de winst in de wacht te slepen. Felius: "De groep heeft eerder bewezen op hard court goed uit de voeten te kunnen. Bovendien is deze achtlandenwedstrijd onze laatste kans om volgend jaar voor de wereldgroep te mogen uitkomen. Ik verwacht derhalve wedstrijden op het scherpst van de snede, waarbij we de steun van het publiek goed kunnen gebruiken."

Kaarten
De KNLTB nodigt iedere tennisliefhebber uit om in de week van 21 juli tot en met 24 juli Oranje te komen aanmoedigen. De wedstrijden worden gespeeld op het Universitair Sport Centrum aan de Boelelaan 46, in Amsterdam en beginnen iedere dag om 13.00 uur. Kaarten voor de achtlandenwedstrijd kosten slechts fl35,- en zijn te koop bij de vestigingen van TicketBox (Staatsloterij), aan de kassa van het Universitair Sport Centrum of via de TicketBox lijn 0900 - 1591.

Deel: ' Wimbledonster Jelena Dokic in Sport Centrum Amsterdam '
Lees ook