LLiNK

Rotterdam, 27 januari 2009

-PERSBERICHT-

Win Airplay bij 3FM met de LLiNK-actie PlugYourBand

Normaal gesproken moet een muzikant de lokale plaatjesdraaier op zijn blote knieën smeken, om zijn single te draaien. Bij 3FM kost het een band nog meer moeite om een plaat op de radio te krijgen. Het programma MoveYourAss start daarom vanaf 30 januari een unieke wedstrijd om zo opkomende bands, zangers en zangeressen nationale bekendheid te geven. Bands kunnen een filmpje op de site van LLiNK plaatsen. Hier gaan ze vervolgens zoveel mogelijk stemmen/LLiNK-leden voor werven. De band die in die week de meeste stemmen heeft gekregen, wordt gedraaid op 3FM. De band die op 'Big Friday' 20 maart de meeste stemmen heeft krijgt een live-optreden bij MoveYourAss en een professionele studio-opname.

Stemmen
De wedstrijd PlugYourBand gaat vrijdag 30 januari van start op: www.llink.nl. Op deze site is nu al meer info te vinden over deze actie. Elke vrijdagavond even na 23:00 uur maakt Rudy in zijn programma MoveYourAss bekend welke band de weekwinnaar is geworden. Dit is de band die in die week de meeste stemmen heeft gekregen. Alleen (nieuwe) LLiNK-leden kunnen stemmen op hun favoriete band. Hierna de weekteller weer op nul wordt gezet.

Hoofdprijs
De band die op vrijdag 20 maart de meeste stemmen oftewel LLiNK-leden heeft geworven, kan twee nummers live spelen in het radioprogramma MoveYourAss op 3FM. Ze krijgen een interview waarin ze alles over de band kunnen vertellen. Als klap op de vuurpijl winnen ze de professionele opnames van één nummer in de Starsound Studio in Utrecht.

Red Rudy
De presentator van MoveYourAss, Rudy Mackay, is deze actie begonnen om leden voor LLiNK te werven. Rudy: 'Voor 1 april heeft LLiNK nog 40.000 leden nodig, anders houden we op te bestaan en stopt dus ook mijn programma MoveYourAss en kan ik mijn ouwe baantje als groenteboer weer oppikken.' Hij wil daarnaast natuurlijk opkomende bands airtime op 3FM geven. 'Dus laten we een deal sluiten. Jij helpt mij, ik plug jou', aldus de presentator.

MoveYourAss
MoveYourAss is elke vrijdagavond tussen 22:00 en 01:00 uur te horen op 3FM, MoveYourAss is het eigenwijze radioprogramma van LLiNK met veel nieuwe muziek. Presentator Rudy Mackay doet in zijn programma met zijn gitaar wekelijks een muzikale ode aan de legendarische MoveYourAss boxershort, die de luisteraars kunnen winnen.

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---

Deel: ' Win Airplay bij 3FM met de LLiNK-actie PlugYourBand '


Lees ook