Wine, Art & Jazz Festival 2016


BAARN, 20160405 -- Gedurende het Hemelvaartsweekend wordt de prachtige tuin van Paleis Soestdijk omgetoverd tot het WINE, ART & JAZZ FESTIVAL. Tijdens de unieke tentoonstelling Kunstpark Soestdijk 2016, wordt u van donderdag 5 t/m zondag 8 mei 2016 getrakteerd op jazzy sounds en de mooiste wijnen uit alle windstreken.

Op het ‘Wijnplein’ kunt u terecht voor het proeven van een uitgebreide selectie van exclusieve kwaliteitswijnen uit de oude en nieuwe wereld. Combineer dit met verrassende gerechtjes en hapjes die worden aangeboden bij verschillende foodtrucks die in het park staan. Wilt u meer leren over wijn? Kom dan naar het ‘Wijntheater’ voor een speciale Riedel Masterclass. Om een ultieme smaakbeleving te creëren heeft Riedel voor diverse druivensoorten een uniek glas ontwikkeld waarin het karakter van de wijn het best tot zijn recht komt.

Tegelijkertijd wordt voor het terras van prinses Juliana een intieme sfeer gecreëerd, waar  onder andere Bop This, Leo’s Drugstore, Saxotone Groove Mission, Jack Jukebox en vele anderen klassieke en moderne jazz live ten gehore brengen. 

Het geheel wordt afgemaakt met de monumentale kunst van grootheden als Armando, Klaas Gubbels en Levi van Veluw. De tentoonstelling Kunstpark Soestdijk 2016 geeft een prachtig overzicht van de moderne Nederlandse beeldhouwkunst van de laatste 50 jaar. Op zichzelf is de prachtige paleistuin meer dan de moeite om te bezichtigen, nu, gevuld met kunst van nationale topklasse is het een uitzonderlijk mooie belevenis. Bewonder de historische tuin én het paleis op eigen tempo en gelegenheid of sluit aan bij de 'Wine & Art' rondleiding.

Ook voor de jongste bezoekers is er genoeg vermaak! Knutselen, tekenen of schilderen als een echte Picasso, kinderen kunnen hun creativiteit kwijt bij de tipi tent die speciaal voor hen is ingericht. Doe tussen 14.00 – 18.00 uur mee met de speurtocht langs de kunstwerken en vind de verborgen kunstschat!  

Kortom, ontdek nieuwe wijnen, proef wat u lekker vindt en laat u opzwepen door de wereld van jazz! 

Kijk voor meer informatie op www.wineartjazz.nl 


Deel: ' Wine, Art & Jazz Festival 2016 op Soestdijk '


Lees ook