Wine Professional 2012: sterrenchefs en jonge talenten


AMSTERDAM, 20120105 -- Het programma aan uiteenlopende masterclasses dat tijdens Wine Professional 2012 (9-11 januari, Amsterdam RAI) wordt gepresenteerd, staat vast en is te vinden op www.wine-professional.nl Diverse gelauwerde binnen- en buitenlandse chefs laten zich ter plekke inspireren door verrassende wijnen. Daarnaast valt er op de beursvloer veel te beleven: verschillende exposanten presenteren, onder de noemer Mobiel Proeven, zelf proefsessies op hun stands.

Een van de internationale coryfeeën die optreden in het GaultMillau Theater is Miguel Rocha Vieira van Costes in Boedapest, het toprestaurant van Centraal Europa (18 punten GaultMillau, 1 Michelinster). GaultMillau’s Chef van het Jaar 2012 in België, Bart De Pooter (De Pastorale - 18 GaultMillau, 2 Michelinsterren) creëerde enkele gerechten bij uiteenlopende Rieslings. Uit eigen land geven de topchefs Jonnie Boer (SVH Meesterkok, De Librije – 19,5 punten GaultMillau, 3 Michelinsterren) en Sergio Herman (Oud Sluis - 20 GaultMillau, 3 Michelinsterren) acte de présence. Maar ook diverse andere door de wol geverfde chefkoks en jongere talenten laten zich niet onbetuigd: o.a. Luc Kusters (Bolenius – 15 GM), Niven Kunz (Niven - 14 GaultMillau, 1 Michelinster) en Rogier van Dam (Lastage - 14 punten GaultMillau, 1 Michelinster) verzorgen elk de culinaire omlijsting van een bijzondere masterclass.

Talent van de toekomst komt aan bod tijdens de finale van de Grand Prix GaultMillau: 3 Sterklasleerlingen van de hotelschool van het ROC van Amsterdam presenteren ten overstaan van een internationale sterrenjury hun eigen creaties bij de Prix du Sommelier-wijnen van het afgelopen Proefschrift Wijnconcours.
De feestelijke finale van de 10e editie van Wine Professional, op woensdagmiddag, wordt traditiegetrouw verzorgd door het team van Le Garage (14 punten GaultMillau) onder leiding van Joop Braakhekke.

Wijn speelt zoals gebruikelijk de centrale rol tijdens de ultieme vakbeurs voor de restaurantsector, maar op de beursvloer kan de bezoeker ook kennismaken met een gevarieerde selectie aan fijne gastronomische producten en allerhande accessoires, waarvan een deel reeds gepresenteerd werd tijdens de eerste editie van Fine Food Professional in oktober.

Meer informatie over Wine Professional 2012: www.wine-professional.nl
De vakbeurs is uitsluitend toegankelijk voor horecaprofessionals en vindt plaats in de Diamond Lounge en Europa Foyers van de Amsterdam RAI, van maandag 9 januari t/m woensdag 11 januari 2012.
Openingstijden: maandag 10.00-18.00 uur, dinsdag en woensdag 11.00-18.00 uur.


Deel: ' Wine Professional 2012 sterrenchefs en jonge talenten '
Lees ook