Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-09-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.10 uur
Aanhouding winkeldieven

ZEIST Een 28-jarige vrouw uit Zeist is donderdagmiddag rond half vier aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had goederen weggenomen bij een winkel aan het Emmaplein ter waarde van 125 gulden. Zij kreeg een bekeuring van 410 gulden.

De politie kreeg donderdagavond rond kwart voor acht een melding binnen dat drie vrouwen in een winkel aan de Laan van Vollenhove goederen in hun tas en in hun geprepareerde rokken aan het stoppen waren.

Ter plaatse gekomen bleek het om drie vrouwen uit Utrecht te gaan in de leeftijd van 19 tot 43 jaar. Zij hadden onder meer make up met een totale waarde van over de 1000 gulden gestolen. De drie vrouwen zijn ingesloten op het politiebureau.

Onder invloed

ZEIST Een 52-jarige vrouw uit Zeist is in de nacht van donderdag op vrijdag rond half een aangehouden op de Charlotte de Bourbonlaan omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zat. ]

Surveillerende agenten zagen de vrouw over de genoemde straat rijden en hielden haar staande omdat zij groot licht voerde. Bij een blaastest bleek dat zij teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek haar promillage 0,8 te zijn.

Zij kreeg een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Eveneens rond half een werd op de Bachlaan een 37-jarige Zeistenaar aangehouden. Bij een controle bleek uit de blaastest dat hij teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek hij 0,9 promille alcohol in zijn lichaam te hebben.

Hij kreeg hiervoor een rijverbod van twee uur en een boete van 410 gulden.

Verkeersongeval met letsel

BILTHOVEN Een 18-jarige jongen uit Maartensdijk is donderdagavond even voor acht uur gewond geraakt aan zijn been nadat hij was aangereden door een 58-jarige automobilist uit Soest.

De jongen stond met zijn bromfiets te wachten voor het rode fietsverkeerslicht op de Gezichtslaan, en wilde in de richting van Maartensdijk gaan. Toen het licht groen werd, trok hij op. Midden op straat werd hij vol in de flank geraakt door de Soestenaar die met zijn auto vanaf de N 234, richting Soest vermoedelijk door rood reed.

Het slachtoffer raakte gewond aan zijn been en is per ambulance overgebracht naar het UMC. De bromfiets raakte zwaar beschadigd.

Snelheidscontroles

ZEIST Naar aanleiding van klachten uit de buurt heeft de politie vrijdagochtend tussen kwart over tien en twaalf uur voor een school op de Lindenlaan gecontroleerd op snelheid. De snelheid van 923 voertuigen werd gemeten. Hiervan reden er 47 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Een overtreder reed 83 km per uur.

OP de Amersfoortseweg werd donderdagmiddag tussen een en vier uur gecontroleerd op snelheid. Van de 1185 gecontroleerde voertuigen reden er 52 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur waar 80 km per uur maximaal is toegestaan.

Zoekwoorden:

Deel: ' Winkeldievegges met geprepareerde rokken in Zeist '
Lees ook