Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-08-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 09.25 uur
Verkeerscontrole

AMERSFOORT Donderdagavond tussen kwart over zeven en kwart voor negen hield de politie een algemene verkeerscontrole op diverse plaatsen in de stad.

In totaal werden 42 mensen bekeurd. Twaalf automobilisten kregen een bekeuring voor het rijden in een gesloten verklaring op de Westsingel. Twee bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel. In totaal werden 24 (brom)fietsers staande gehouden en kregen een bekeuring voor het rijden in het voetgangersgebied Utrechtsestraat, Arnhemsestraat en Langestraat. Drie bromfietsers reden zonder helm en één zonder certificaat.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Donderdagmiddag rond drie uur zagen surveillerende agenten in de binnenstad een 34-jarige man uit Amersfoort een winkel uitlopen waarbij hij een tas boven zijn hoofd hield. De man had de goederen die in de tas zaten niet afgerekend en stapte achterop bij een 25-jarige vrouw uit Amersfoort. De agenten konden de man aanhouden, de vrouw fietste er snel vandoor. Zij is later ter hoogte van het politiebureau aangehouden.

De man had goederen ter waarde van enkele honderden guldens meegenomen. Deze zijn terugbezorgd bij de eigenaar. Beide verdachten zijn op het politiebureau gehoord. Zij hebben een dagvaarding uitgereikt gekregen met de datum waarop zij voor de rechter moeten verschijnen.

Deel: ' Winkeldieven aangehouden in Amersfoort '
Lees ook