Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 22 mei 2002

Winkelketen Primera opent 250e winkel

Op zaterdag 8 juni a.s. opent winkelketen Primera haar 250ste winkel in Hoorn. Deze winkelketen, met een groei van 35 winkels per jaar is marktleider in de tabaks/gemaksbranche en wil binnen 4 jaar doorgroeien naar 400 winkels in Nederland.

Achtergrond Primera

In elke tak van de detailhandel doen zich kansen en bedreigingen voor. Zo ook in de branche van tabaks- en gemakswinkels. Gelukkig wordt het imago van de tabakswinkel niet meer bepaald door uitgerangeerde voetballers en bolknakrokers. Ook deze branche heeft zich de afgelopen jaren positief ontwikkeld. Dit als antwoord op tal van problemen en dreigingen waar de branche voorgesteld werd, zoals meer concurrentie uit andere kanalen, veranderde openingstijden, margedruk en veranderd koopgedrag van de consument.

Gelet op het bovenstaande en om de pas van de steeds sneller veranderende tijd bij te houden, is samenwerking een must geworden. Daarom heeft de tabaks- en gemaksbranche in 1991 het initiatief genomen om een platform (Coöperatie Primera b.a.) te creëren waarin ondernemers samenwerken met een duidelijk herkenbare formule voor de consument.

Inmiddels opent Primera zo'n 35 winkels per jaar op diverse locaties in Nederland en zal de 250ste winkel geopend worden in Hoorn. Primera wil doorgroeien naar plusminus 400 winkels in 2005.

Voor meer informatie omtrent Primera opent 250ste winkel, kunt u contact opnemen met:

Coöperatie Primera b.a.
Koeweistraat 14
4181 CD WAARDENBURG
tel.nr. : 0418 - 65 10 07
fax.nr.: 0418 - 65 31 03
e-mailadres: info@primera.nl
www.primera.nl

Deel: ' Winkelketen Primera opent 250e winkel '
Lees ook