Gemeente Roermond

Roermond, 28 september 2001

Winkelonderzoek Roermond

Het Designer Outlet Center gaat binnenkort open. Om de economische effecten door de komst van het DOC te kunnen evalueren vindt er onderzoek plaats. Om te weten hoeveel bezoekers er in de binnenstad winkelen voor de opening van de Designer Outlet Center, zal het bureau DHV/Strabo een nulmeting houden. Op dinsdag 2 oktober, donderdagavond 4 oktober en zaterdag 6 oktober 2001 worden er op vier plaatsen enquêtes houden en passantentellingen verricht in het centrum van Roermond. De enquêteurs staan op vier punten: Markt, Steenweg, in het Kloosterwandgebied en op de Hamstraat/Stationsplein.

Het winkelend publiek zal onder andere worden gevraagd waar en waarom men winkelt in Roermond, maar ook zullen er meer specifieke vragen zijn over bijvoorbeeld koopgedrag en bestedingen.

Toevallig vindt op zaterdag 29 september en zaterdag 6 oktober ook een onderzoek plaats door het bureau Locatus. In het kader van een landelijk passantentelprogramma wordt op deze dagen op diverse locaties in het centrum van Roermond het (winkelend) publiek geteld.

Deel: ' Winkelonderzoek Designer Outlet Center in Roermond '
Lees ook