17 AUGUSTUS 2001
Feestelijk einde van jaarlijkse wervingscampagne Vakopleiding Transport en Logistiek

Winnaars Bus- en TruckTrip vertrekken a.s. maandag naar Zuid-Frankrijk en Italië

Op maandag 20 augustus om ca. 14.00 uur vertrekt Susanne van de Meer (15) met een bus van Van der Voet Touringcars voor een pendelreis naar Zuid-Frankrijk. Deze BusTrip won zij tijdens de jaarlijkse wervingscampagne van Vakopleiding Transport en Logistiek. De TruckTrip is gewonnen door Marcel van Hees (15). Hij gaat met transportbedrijf Broersma & Zonen op maandag 20 augustus a.s. om ca. 6.00 uur naar Italië. Beide prijswinnaars ervaren zo wat het chauffeursvak in de praktijk inhoudt.

Susanne's vader heeft een transportbedrijf en óók Susanne voelt zich aangetrokken tot de sector transport. Zij vertrekt vanuit Alphen aan den Rijn met als eindbestemming Argeles in Zuid-Frankrijk. Daar haalt zij een groep vakantiegangers op om hen veilig naar huis te brengen. Tijdens de reis ziet Susanne dat een touringcarchauffeur meer is dan alleen de bestuurder van een bus. Dienstverlening aan de passagiers maakt een minstens zo belangrijk deel uit van het vak. Woensdag eindigt haar reis in Amsterdam.

Ook Marcel heeft grote interesse in het transport. Zijn neef is trucker. De reis van Marcel gaat via Antwerpen, waar ze nog een vracht gaan laden, naar Italië. Tijdens zijn pendeltocht komt Marcel met alle facetten van het chauffeursvak in aanraking. Zo kan hij ervaren dat het chauffeursvak meer inhoudt dan rijden, laden en lossen. De nodige talenkennis, contacten met het opdrachtgevende bedrijf, en het tijdig en perfect uitvoeren van de vervoersopdracht maken het chauffeursberoep steeds meer een dienstverlenend vak. Tijdens de reis doen ze verschillende plaatsen aan in Italië. Hij is zaterdag weer terug in Nederland. De reisverslagen zijn na afloop te lezen op www.moveup.nl.

Bus- en TruckTrip als buitenlandse top-snuffelmiddag Na de trips melden Susanne en Marcel zich waarschijnlijk aan voor een van de tweejarige werkend-lerenopleidingen van de Vakopleiding. Vakopleiding Transport en Logistiek heeft zeven werkend-lerenopleidingen.Tijdens de jaarlijkse wervingscampagne voor nieuwe leerlingen organiseert de Vakopleiding Snuffelmiddagen om jongeren enthousiast te maken voor het chauffeursvak. Kroon op de campagne vormt de Bus- en Trucktrip. Het is de derde keer dat de TruckTrip als hoofdprijs wordt weggegeven. Nieuw dit jaar is de Bustrip. Voor het chauffeursvak bestaan nu grote tekorten. Om deze tekorten op te lossen, worden vrouwen specifiek aangemoedigd om het chauffeursberoep in te gaan. Om dit te stimuleren heeft Minister Netenbos recent tien opleidingsbeurzen uitgereikt aan vrouwen om de deelname van deze groep in het wegvervoer te stimuleren.

Beroepen met perspectief
De werkend-lerenopleidingen van Vakopleiding Transport en Logistiek bieden jongeren met een VMBO-opleiding perspectief en doorgroeimogelijkheden in de sector. Door de combinatie van gemiddeld vier dagen werken en een dag leren, gaan theorie en praktijk hand in hand. De leerlingen verdienen meteen geld en bovendien worden de opleidingen afgesloten met een landelijk erkend diploma. Met name beroepsgoederenchauffeurs zijn de komende jaren broodnodig; hiervoor biedt de Vakopleiding de opleiding Chauffeur Goederenvervoer. Meer informatie over opleidingen is te vinden op de jongerensite

Deel: ' Winnaars Bus- en TruckTrip naar Zuid-Frankrijk en Italië '
Lees ook