Gemeente Hilversum


Winnares Schaap Prijs "gouden kracht" en "onbetaalbaar"

"Een gouden kracht" en "onbetaalbaar", zo kwalificeerde sportwethouder Beernoud Moojen donderdagavond 8 juli de inzet van mevrouw Corry Giskes - De Jager voor haar sportvereniging `t Spandersbosch. Voor die inzet kreeg zij van de wethouder de Rinus Schaap Prijs 1998. Met deze prijs zet de gemeente Hilversum jaarlijks de meest verdienstelijke vrijwilliger voor de Hilversumse sportbeoefening in het zonetje.

Dat zonnetje was er letterlijk op 8 juli, zodat de prijsuitreiking voor het eerst in de openlucht kon plaatsvinden. Op het fraaie terras van Hilversums grootste (1700 leden) sportvereniging `t Spandersbosch.

Betrokkenheid

Toen Corry Giskes haar vier kinderen aanmeldde bij de toenmalige hockeyclub Kameleon vond zij het vanzelfsprekend dat haar betrokkenheid bij de club daarmee niet ophield. Vrijwilligerswerk was een logisch gevolg. Dat vrijwilligerswerk richtte zich vooral op de jeugd. Aanvankelijk bij Kameleon en na de fusie bij Spandersbosch."Een grote diversiteit aan werkzaamhjeden", aldus juryvoorzitter Dick Neppelenbroek. Momenteel zijn moeder en kinderen Giskes trainercoaches, want Corry leidt de jeugdleden van weleer zelf op tot trainercvoach voor de volgende generatie.

Mevrouw Giskes mocht het beeldje het schaap-met-de-vijf-poten in ontvangst nemen. Dit beeldje van de Hilversumse kunstenaar Ad Rommens krijgt een plekje in de prijzenkast van `t Spandersbosch. Verder kreeg zij persoonlijk onder meer een fraaie armband. Haar echtgenoot ontving bloemen.

In haar dankwoord zei de winnares "dat je als vrijwilliger eigenlijk het zwarte schaap bent, want je bent altijd de pineut". Ze bedankte echtgenoot, kinderen en collega's, "want zo'n prijs krijg je niet alleen".

Daarna was het nog lang gezellig op het zonvergoten terras. Mede dankzij de aanwezigheid van vorige winnaars van de Schaap Prijs en natuurlijk de aanwezigheid van Rinus Schaap, de naamgever van deze gemeentelijke prijs. Schaap speelde in de jaren vijftig in het Nederlandse voetbaleftal.

Volgend jaar reikt de gemeente Hilversum weer een Schaap Prijs uit.

Deel: ' Winnares Schaap Prijs Hilversum '
Lees ook