Winterjassen veranderen in mode-items


AMSTERDAM, 20170109 -- De winterjas is een echt mode-item geworden. Dat valt terug te zien aan wat Nederlanders spenderen aan een nieuwe winterjas. Het bedrag lag afgelopen winter op gemiddeld 87,36 euro, blijkt uit cijfers van Winterjassen.com. De meeste aankopen worden gedaan in oktober wanneer de uitverkoop van winterjassen begint.

[Grafiek Winterjassen] Volgens Lisanne Ploeger van Winterjassen.com kiezen veel consumenten eerder voor een goedkopere jas dan voor een jas die langer meegaat: “Je ziet dat veel mensen toch wel de modetrends volgen. Zij maken dan de keuze om minder uit te geven aan een jas, zodat ze volgend jaar weer een andere kunnen kopen. Zo kun je de modetrends altijd blijven volgen.”

De winterjas wordt steeds meer een mode-item, merkt Ploeger: “Dit jaar hebben we zelfs jassen met prints en franje gezien. De tijd van een lelijke, dikke winterjas is wel echt voorbij.” Ze geeft daarbij de trenchcoat als voorbeeld: “Vroeger was dat gewoon een legerjas, tegenwoordig is het een tijdloze klassieker. Iedereen ziet er goed uit in zo’n jas.”

Uit de cijfers blijkt dat Nederlanders gemiddeld 87,36 euro uitgeven aan een nieuwe winterjas. Ze sparen daarmee geld uit, wat volgend jaar kan worden besteed aan een nieuwe winterjas die voldoet aan de laatste trends. Daarnaast wordt het gemiddelde bedrag nog iets gedrukt doordat veel consumenten als eerste bij de outlet en op de sale-pagina kijken. Ook daar zijn vaak nog modieuze jassen te vinden.

De meeste consumenten kopen hun jas al in oktober, blijkt verder uit de cijfers van Winterjassen.com. Zo’n 25 procent van de bestellingen wordt gedaan in die maand. Daarmee komt er een antwoord op de veelgestelde vraag ‘Wanneer kun je het best een winterjas kopen?’ Ploeger heeft een verklaring voor de populariteit van de maand oktober: “De zomer is dan officieel afgelopen en de winter komt in zicht. De temperaturen dalen en dan gaan we ons toch wel afvragen wat voor jas we straks moeten dragen.”

Over Winterjassen.com
Winterjassen.com is een online vergelijker voor winterjassen. De website verzamelt informatie en aanbiedingen van grote en kleine aanbieders van winterjassen. Via de website kunnen bezoekers het complete productaanbod van verschillende aanbieders zien, terwijl ze op merk, stijl, prijs en webshop kunnen filteren. De website biedt ook veel achtergrondinformatie over winterkleding.

Uitleg van de grafiek:
De grafiek geeft alle transacties weer via Winterjassen.com van 2016. Deze zijn gesorteerd per uur van de dag. Dus in 2016 zijn er tussen 21:00-22:00 meer dan 300 bestellingen geweest. Je kunt hieruit afleiden dat de meeste bestellingen plaatsvinden in deze tijdsperiode. De minste bestellingen worden geplaatst tussen 03:00 en 04:00.

Bronvermelding
Grafieken en cijfers mogen alleen worden overgenomen met bronvermelding “Winterjassen.com”, bij een digitale vermelding dient deze te zijn voorzien van een hyperlink die verwijst naar https://www.winterjassen.com/ of https://www.winterjassen.com/onderzoek-winterjassen


Deel: ' Winterjassen veranderen in mode-items '
Lees ook