Ingezonden persbericht


Persbericht

Stadskanaal, 21 september 2001

Winterprogramma Streekhistorisch Centrum is klaar

Voor het komende winterseizoen heeft de Activiteitencommissie van het Streekhisto­risch Centrum weer een afwisselend programma samengesteld voor de zondagmidda­gen. Vanaf 07 oktober a.s tot en met 28 april 2002 is er bijna elke zondagmiddag iets te doen in Huize Ter Marse.

Natuurlijk zijn er net als voorgaande jaren de dia-presentaties en videovoorstellingen op grootbeeld. Wat de dia's betreft is er dit jaar veel aandacht voor woonhuizen, bruggen en het onderwijs in de Kanaalstreek en Westerwolde. Ook zal er weer een diakwis worden georganiseerd waarbij de bezoekers worden getest op hun kennis van de eigen regio. Verder staan een aantal historische videofilms over Vlagtwedde, Stadskanaal en Nieuw-Buinen op het programma.

Er zijn ook weer een aantal klassieke koffieconcerten, uitgevoerd door professionele musici, gepland: het Bone Brass Ensemble (trombonekwartet) opent de rij op 28 oktober a.s. Nieuw dit jaar is dat de concertbezoekers na afloop stevige maaltijdsoep of stampot wordt geserveerd.

De lezingen omvatten voor elk wat wils. Om maar iets te noemen; op 14 oktober a.s is er een lezing over paddestoelen (gecombineerd met een excur­sie) terwijl een week later de regionale watervoorziening centraal staat (met een bezoek aan de watertoren te Stadskanaal inbegrepen). Andere onderwerpen dit jaar zijn: stijlinterieurs uit de zeventiende en achttiende eeuw, grootmoeders keuken en dialectliteratuur.

Een aantal activiteiten worden wegens succes geprolongeerd. Zo zal de Pruiverij van oude streekgerechten op 10 februari 2002 voor de vijfde keer worden georganiseerd. De nostalgische spelletjesmiddag voor de jeugd van 2 tot... 99 jaar sluit ook dit keer het winterprogramma van het Streekhistorisch Centrum weer af op 28 april 2002.

Deel: ' Winterprogramma Streekhistorisch Centrum Stadskanaal klaar '
Lees ook