Travel Unie International Nederland N.V.

Persbericht

Introductie
Persberichten

Nieuws van Holland International-Winter 2001/2002

3 augustus 2001

· De Turkse Rivièra in de winter

· Terug van weggeweest: met de trein of bus naar de wintersport
· Veel nieuwe sfeervolle hotels en bijzondere arrangementen
· Fly-drives in Thailand

· Campertours op Cuba

WINTERSNEEUW
In de 252 pagina's tellende winterbrochure staan niet alleen bekende landen als Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië, maar ook bijvoorbeeld Tsjechië, Duitsland, Finland, Amerika en Canada. De trein is terug van weggeweest. De Alpen Expres is voor komende winter weer te boeken voor diverse bestemmingen in Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Frankrijk. Een groot deel van de overige plaatsen in Frankrijk wordt met de Thalys aangeboden. Verder zijn er voor het eerst buspendels naar wintersportoorden in Oostenrijk, Frankrijk en Italië.
Op diverse bestemmingen heeft Holland International haar aanbod flink uitgebreid.
In Vorarlberg in Oostenrijk zijn accommodaties in de populaire plaatsen St. Anton, Lech en Schröcken toegevoegd. Frankrijk biedt deze winter nog meer luxe chalets en grote luxe appartementen. Nieuwe grote appartementen zijn te vinden in onder andere Les Menuires, Val Thorens, Tignes en Le Corbier, en nieuwe chalets in Val d'Isere en La Gittaz. Ook in Italië is het aanbod uitgebreid van 10 naar 18 pagina's, met onder meer nieuwe hotels in Val Gardena en Val di Sole. Als intercontinentale bestemmingen biedt Holland International Aspen, Breckenridge, Vail, Whistler, Banff/Lake Louis en Mont Tremblant aan. Er zijn speciale, aantrekkelijk geprijsde reizen naar Vancouver, Calgary, Denver en Aspen. Voor de meeste Canadabestemmingen geldt bovendien een vroegboekkorting van 30 euro als voor 15 oktober 2001 geboekt wordt voor een reis in november 2001 of januari tot en met maart 2002.

WINTERZONVAKANTIES
De gids Winterzon van Holland International bevat wederom een uitgebreid aanbod met reizen naar onder meer de Canarische eilanden, de zuidelijke Spaanse Costa's, de Algarve, Malta, Cyprus, Israël en Tunesië.
De Turkse Rivièra staat voor het eerst in het winterzonprogramma. Deze meest bekende, zuidelijke kust van Turkije, wordt in de winter gekenmerkt door een mild klimaat. Het aanbod bestaat uit een aantal bekende hotels uit het zomerprogramma in de plaatsen Alanya, Side en Belek. Alle accommodaties worden minimaal op basis van halfpension aangeboden. Ook is er een 8-daagse rondreis, waarbij het bijzondere landschap van Cappadocië één van de hoogtepunten vormt. Verder heeft Holland International villa's opgenomen in het binnenland van Gran Canaria, die zeer geschikt zijn voor grotere reisgezelschappen tot negen personen. Ideaal voor rustzoekers zijn enkele nieuwe kleinschalige bungalowcomplexen in Playa del Ingles en het achterland van Maspalomas. Op Fuerteventura zijn met name aan de zuidkust een aantal nieuwe accommodaties opgenomen. Ook op de andere Canarische eilanden is het aanbod uitgebreid, met zowel luxueuze all-inclusive accommodaties als kleinschalige, soms landelijk gelegen casita's en hotels. Bij veel rustiger gelegen accommodaties is de autohuur inclusief, onder meer in Nerja en Marbella aan de Costa del Sol.
Holland International gaat zich deze winter nog meer richten op de actieve vakantieganger en heeft daarvoor de duikpakketten in Israël en Hurghada verder uitgebreid met arrangementen voor zowel beginnende als ervaren duikers. Het Nijlcruiseprogramma is deze winter scherp geprijsd en uitgebreid met een 4-sterren schip en een mooie treinreis van Luxor naar Caïro in plaats van de binnenlandse vlucht.

CITY TRIPS
Veel consumenten geven tegenwoordig de voorkeur aan kleinschalige hotels met een bijzondere ligging en accommodaties die passen bij de ambiance van het land. Ook is het populair tijdens een stadsbezoek een bijzondere ervaring op te doen. Daarom biedt het winterprogramma van Holland International Broadway shows in New York, maar ook een exclusief theaterarrangement in Amsterdam met een voorstelling in Carré en een overnachting in het stijlvolle Victoria Hotel. In Istanbul zijn uitsluitend nog hotels opgenomen in het oude centrum, dicht bij de Aya Sofia, de Blauwe Moskee en de Oude Bazaar. Ook met de stopover-pakketten in steden in het Verre Oosten en Dubai als stad/strand-bestemming wordt ingespeeld op de wens van de consument. Het hotelaanbod is uitgebreid met 45 nieuwe hotels, onder meer in Barcelona, Parijs, Rome, Florence en Venetië. Hoewel de populariteit van sommige steden heeft geleid tot prijsstijgingen ter plaatse, is Holland International erin geslaagd een scherp geprijsd aanbod te realiseren.

ARRANGEMENTEN EN VAKANTIEPARKEN
Ook in deze programma's is de voorkeur van de consument voor authentieke accommodaties terug te vinden. Zo staan traditie en vakmanschap hoog in het vaandel in Hotel Ons Krijtland in Epen en biedt Hotel Pierik de echte Twentse gastvrijheid. Hotel Bruyeres in het Belgische Champlon geniet ook bij de lokale bevolking faam vanwege zijn gastronomische traktaties. Verder zijn twee nieuwe parken in Zutphen en Epen aan het aanbod toegevoegd.

VERRE VAKANTIES
Holland International brengt komende winter twee brochures uit met verre reizen, te weten Caribbean/Florida en Azië/Afrika.

Caribbean/Florida
Classic Florida is een bijzondere nieuwe rondreis per huurauto, waarbij in luxere, sfeervolle hotels wordt overnacht. De reis voert vanuit Miami naar onder andere St. Augustine, Orlando, Naples en Duck Key. Andere nieuwe bus- en autotours zijn Panoramic, Florida's Best en Florida Explorer (alleen autotour). Verder is het hotel-aanbod uitgebreid met enkele bijzondere hotels, zoals het trendy Albion Hotel in Miami en het luxe 'kasteelhotel' Casa Monica in het historische centrum van St. Augustine.
Voor het eerst heeft Holland International een campertour door Cuba, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe campers. Deze campers zijn geschikt voor maximaal vier personen en twee kinderen en voorzien van onder meer airconditioning, douche/toilet, koelkast, gaskomfoor en kluisje. Er kan overnacht worden op campings en op speciaal aangelegde campingplaatsen bij hotels.
Verder bevat het winterprogramma trouwarrangementen op onder andere de Dominicaanse Republiek, in samenwerking met de RIU hotels, en de mogelijkheid om Aruba, Bonaire en Curaçao te combineren.

Azië/Afrika
Holland International biedt nu ook in Thailand de mogelijkheid om een fly-drive te maken, met keuze uit drie vaste routes vanuit Bangkok of Chang Mai.
Een bijzondere nieuwkomer in Indonesië is de cruise 'Island & Dragons'. Het arrangement begint met een verblijf van twee nachten in hotel Kupu Kupu Barong in Ubud, een intiem, authentiek Balinees hotel dat hoog boven de Ayung River Vallei ligt. Vanuit Sape vaart het cruiseschip de 'Perintis' naar Komodo, Flores, Rinca en Banta. De passagiers maken kennis met de prachtige natuur, kunnen onderweg duiken en snorkelen en bezoeken diverse kleine dorpjes. Eén van de hoogtepunten is Komodo, waar de beroemde Komodovaraan leeft. Dit is de grootste en meest woeste hagedis op aarde, een directe afstammeling van de dinosaurus.
Nieuw in Sri Lanka is de Botanical Tour, een individueel autoarrangement (met privéchauffeur), waarbij de natuur centraal staat.
Het Afrika-aanbod is een voortzetting van het huidige zomerprogramma, met onder meer Mauritius, de Seychellen, Zanzibar, Tanzania, rondreizen en fly-drives in Zuid-Afrika, en safari's en strandvakanties in Kenia.

Deel: ' Wintersport Holland International seizoen 2001/2002 '
Lees ook