Gemeente Eindhoven


Actueel
Persbericht 9 februari 1999, no. 10.

'Witte Dame architectonische verrijking van Eindhoven'

Witte Dame wint Nationale Renovatie Prijs

De Witte Dame heeft vandaag de Nationale Renovatie Prijs 1999 gewonnen. De prijs is uitgereikt door dhr Bergh van het directoraat-generaal Volkshuisvesting, tijdens het symposium 'De kunst van het renoveren' in de jaarbeurs van Utrecht. De Witte Dame kwam als beste uit de bus in de categorie Utiliteitsbouw Overige Gebouwen. De prijs bestaat uit een oorkonde en een award. Verder zijn de prijswinnaars in een stand te zien op de Internationale Bouwbeurs in Utrecht.

De jury is onder de indruk van de grote kwaliteit van De Witte Dame dat, ondanks de hoge moeilijkheidsgraad, de omvang en de ligging, is bereikt. Zij vinden De Witte Dame een multifunctionele architectonische verrijking van de stad. De jury die het project heeft beoordeeld bestaat uit prof. ir. Henket (TU Delft), dhr De Vilder (AVBB en Internationale Europese Aannemers Federatie), dhr Regterschot (Twijnstra Gudde) en prof. dr. ir. Van Wagenberg (Centrum Facility Management Nederland).

De Witte Dame is gerealiseerd door Dirrix van Wylick architekten (Eindhoven) en de Bouwcombinatie De Witte Dame (IBC Vastgoed BV uit Best en Van Straten Bouw BV uit Eindhoven). Voor de Nationale Renovatie Prijs zijn 89 projecten ingezonden. De inzendingen betreffen de categorieën Woningbouw Renovatie, Woningbouw Herbestemming, Utiliteitsbouw Kantoren en Utiliteitsbouw Overige Gebouwen. De categorie waarin De Witte Dame de prijs won, Utiliteitsbouw Overige Gebouwen, is nieuw voor de tweejaarlijkse Nationale Renovatie Prijs.

Deel: ' Witte Dame Eindhoven wint Nationale Renovatie Prijs '
Lees ook