Wixi geeft telefoonnummers een naam


DELFT, 20071022 -- Nederlandse telefoonnummers krijgen een naam met Wixi 1894. Vandaag introduceert nummerinformatiedienst Wixi doorverbinden op basis van Wixi trefwoorden. Het trefwoord is de naam die de Wixi gebruiker zelf bedenkt voor zijn telefoonnummer. Bellers onthouden een naam makkelijker dan een nummer. Wixi 1894 verbindt door na het inspreken van het Wixi trefwoord. Voor de herkenning van het trefwoord gebruikt Wixi 1894 computersystemen. Deze dienst is aanvullend op de nummerinformatiedienst van Wixi 1890 met telefonisten.

Imago weerspiegelen
Consumenten waarderen privacy en vermijden een gidsvermelding met naam en adres. Minder dan 40% van de Nederlandse telefoonnummers heeft een gidsvermelding. Het Wixi trefwoord is aanvullend en ter vervanging van een standaard vermelding in gidsen. Met het Wixi trefwoord worden prive gegevens zoals het telefoonnummer niet bekend. Vanaf vandaag kan iedereen met een Nederlands telefoonnummer een Wixi trefwoord registreren. De Wixi gebruiker bedenkt zelf het Wixi trefwoord en registreert deze op Wixi.nl. Trefwoorden zijn naar eigen keuze persoonlijk, grappig of zakelijk. Het bedrijf of de consument weerspiegelt zijn imago in het Wixi trefwoord.

Unieke trefwoorden
Bellers naar 1894 worden door Wixi 1894 computers doorverbonden. Wixi herkent het ingesproken Wixi trefwoord en zoekt het juiste telefoonnummer erbij. Daardoor kunnen trefwoorden zoals Pietersen en Harry Mens slechts eenmaal voor komen en blijven ze uniek.

Wixi maakt Belastingdienst makkelijker en leuker
Voorafgaand onderzoek van Wixi wijst uit dat consumenten de bereikbaarheid van bedrijven en merknamen via een makkelijk herkenbaar telefoonnummer waarderen. De tevredenheid van consumenten neemt toe bij een telefoonnummer met een naam. In vervolg op het onderzoek introduceert Wixi 1894 doorverbinden op basis van Wixi trefwoorden. Het trefwoord Belastingdienst maakt het contact met de Belastingdienst makkelijker en leuker. Tevens zijn trefwoorden zoals ABN Amro, Wehkamp, ANWB Wegenwacht, file informatie, beurskoersen, Essent Energie, KPN Mobiel, TNT klantenservice, Postbank, Accor Hotels, Taxi Rotterdam, Nuon Energie en ruim 300 andere namen van producten, webadressen, personen, Hyves en nicknames onderzocht. Wixi leidt hieruit af dat het bedrijfsleven en overheid zich met het trefwoord landelijk of bij relaties profileert terwijl consumenten het persoonlijk Wixi trefwoord aan vrienden bekend maken.

Doorverbinden op naam goedkoper
Wixi 1894 is bereikbaar met het telefoonnummer 1894 voor het doorverbinden via Wixi trefwoorden. Met 20 cent per minuut benadert Wixi 1894 het tarief van bellen naar een mobiel nummer. De dienst is ook bereikbaar met het nummer 1890. De Nummerinformatiedienst Wixi 1890 is primair voor het opvragen van telefoonnummers en doorverbinden door telefonisten.


Deel: ' Wixi geeft telefoonnummers een naam '
Lees ook