PERSBERICHT

WK Bobstart en Skeleton succesvol verlopen

Het Wereldkampioenschap Bobstart en Skeleton in Groningen is zeer succesvol verlopen voor de organiserende stad en voor de Nederlandse teams. De Nederlanders pakten drie keer goud en een keer brons.

Nederland legde beslag op de wereldtitels in de tweemansbob bij de heren, de tweemansbob bij de dames en bij het skeleton voor heren. In de heren tweemansbob ging de zege naar Olaf ter Braack en Marcel Welten, terwijl Eline Jurg en Nannet Klarenbeld de titel bij de dames voor zich opeisten.

Peter van Wees uit Groningen mag zich de eerste wereldkampioen skeletonstart noemen. Hij liet Duitsland 1 en Duitsland 2 achter zich. Bij de dames skeleton ging de zege naar Zwitserland 1.

Ook in het 'Koningsnummer', de heren viermansbob, wonnen de Zwitsers de wereldtitel, dankzij het team Ruegg. Oekraine werd tweede en het team van Johan Niemeijer uit Groningen won de bronzen medaille. Prins Albert van Monaco eindigde met zijn team in deze categorie als vierde.

In totaal deden 160 deelnemers uit 18 landen mee aan het wereldkampioenschap op de Grote Markt. Deelnemers (waaronder de Prins van Monaco), sponsoren en gasten spraken lovende woorden over de vlekkeloze organisatie in Groningen.

EINDE PERSBERICHT

Zoekwoorden:

Deel: ' WK Bobstart en Skeleton succesvol verlopen '
Lees ook