Koninklijke Nederlandse Schaakbond

WK computerschaak

Op vrijdag 5 juli a.s. begint in Maastricht de 7e Computer Olympiade. Belangrijk onderdeel van dat evenement is het 10e WK Computerschaak, dat om de drie jaar wordt gehouden. Het is voor het eerst dat het WK in Nederland wordt georganiseerd. Titelverdediger is het programma Shredder, dat in 1999 in Paderborn de titel won. Aan de start zijn programma's als Quest (de experimentele versie van het bekende Fritz) Junior en veel Nederlandse programma's als SpiderChess, XiniX en Diep, dat op een supercomputer gaat spelen. Toernooidirecteur is prof. Jaap van den Herik.

Verder vindt het WK Computerdammen plaats en er worden nog veel meer leuke computerspellen als Amazons, Lines of Action, Go en Shogi gespeeld. Op deze website vindt u veel informatie over de Olympiade.
---

De nieuwe FIDE ratings zijn uit. U kunt ze bekijken via deze link. Lucia Brandenburg Op zaterdag 29 juni is wederom een grote jeugdploeg naar het Franse Bagneux (nabij Parijs) vertrokken voor deelname aan het Internationale Jeugdtoernooi t/m 16 jaar. Dit toernooi wordt gehouden van 30 juni t/m 5 juli.
Dagverslag 1 juli
Dagverslag 2 juli
Download nu ook de partijen van de Nederlanders:
* Partijen nederlandse spelers

Deel: ' WK computerschaak van start in Maastricht '
Lees ook