KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

WINDSURFEN - UITSLAGEN - WK Mistral (Olympische klasse), Mar del Plata (Arg)

_________________________________________________________________

Mistral

Goed herstel van Martijn van Geemen op eerste wedstrijddag

Op maandag 14 februari is het Wereldkampioenschap in de Olympische Mistralklasse van start gegaan met 132 deelnemers (89 heren en 43 dames) uit 47 landen. De Nederlandse vertegenwoordiging bestaat uit kernploeglid Martijn van Geemen (Monnickendam), Jeugdwereldkampioen 1999: Joeri van Dijk uit Ter Aar, Jerome Corba (Hoogeveen) en Roy van Koolwijk (Duiven). Bij de dames zet Marga Stalman alles op alles om een A-limiet (eindigen bij de eerste 15 deelnemers en bij de eerste 8 landen) te bemachtigen.

Het wedstrijdformat bestaat uit twaalf races, waarbij het slechtste resultaat mag worden afgetrokken. De heren zijn in twee groepen verdeeld en na drie wedstrijddagen komen de beste 45 windsurfers in de finaleserie die van 18 tot en met 20 februari wordt gesurft.

Bij een zwakke wind van 6 tot 10 knopen (windkracht 2-3) zijn op 14 februari twee races gevaren. Na een matige eerste race herstelde Martijn van Geemen zich goed tijdens de tweede race, wist knap om te gaan met de vele winddraaiingen en na een perfecte start kwam Van Geemen als derde bij de bovenboei; tijdens de race bleef hij op snelheid en wist als tweede over de finishlijn te komen.

Een goed resultaat werd ook neergezet door de jongste deelnemer van het herenveld, Joeri van Dijk. De zestienjarige surft zijn eerste 'echte' WK en met twee keer een zestiende plaats is coach Jacco Koops bijzonder tevreden. " Het gebeurt niet vaak dat een jeugdsurfer zich al zo laat gelden in een seniorenveld, met zijn zestien jaar heeft hij minder kracht dan de mannen die in de twintig zijn en veel minder ervaring."

Uitslagen, stand na 2 races, heren, groep 1,
pl naam land r1 r2 pnt

1 Carlos Espinoza Arg 8 1 9

2 Ivan Pastor Esp 4 5 9

3 Michael Gebhardt USA 2 11 13

13 Martijn van Geemen Ned 24 2 26

Uitslagen, stand na 2 races, heren, groep 2
pl naam land r1 r2 pnt

1 Amit Inbar Isr 2 5 7

2 Ricardo Santos Bra 7 2 9

3 Lars Kleppich Aus 10 1 11

17 Joeri van Dijk Ned 16 16 32

21 Jerome Corba Ned 15 24 39

35 Roy van Koolwijk Ned 32 36 68

Laat meer artikelen zien over: Windsurfen Algemeen
_________________________________________________________________

Deel: ' WK Mistral Goed herstel van Martijn van Geemen '
Lees ook