Waterloopkundig LaboratoriumWL | Delft Hydraulics bouwt (forten) aan de kust

Van 16 - 26 mei wordt in Nederland 'de Week van de Zee' gehouden.

In deze week wordt op vele plaatsen langs de kust en in het binnenland aandacht besteed aan de zee. Ook WL | Delft Hydraulics doet mee aan 'de Week van de Zee'. Op vrijdag 24 mei is in Hotels van Oranje in Noordwijk een informatiemarkt ingericht waar alle NCK-instituten (Nederlands Centrum voor Kustonderzoek) zich presenteren. WL is een van die instituten.

Op de stand van WL kun je allerlei proeven doen waarmee het verschijnsel 'sedimentatie' wordt toegelicht. Hier kun je zien dat het zand op het strand er niet overal hetzelfde uit ziet, en we laten je het zand (de korrels) zelf opmeten en rangschikken. Voor de beste 'zandkenner' is er een prijs. Daarnaast besteden we aandacht aan de veiligheid van Nederland. Je kunt bijvoorbeeld - door het intypen van je postcode - zien of je wel of niet boven de zeespiegel woont.

Het NCK bestaat op 24 mei 10 jaar. Onderdeel van de feestelijkheden is een fortenbouwwedstrijd voor NCK-instituten. De wedstrijd begint om 11.00 uur. Kom dus kijken en moedig de Delftse instituten aan, om circa 13.30 uur beslist de zee wie er heeft gewonnen.

meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Astrid van Bragt, jr. communicatie adviseur, telefoon 015 285 8442.


Copyright © 2002 WL | Delft Hydraulics.

Deel: ' WL | Delft Hydraulics bouwt (forten) aan de kust '
Lees ook