Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 juni 2002, no. 89

Jongeren weten zelf het beste wat ze willen

Woensel-Noord start met jongerenpanel

Om jongeren een betere stem te geven, zodat hun wensen ook echt gehoord worden, wordt in Woensel-Noord een jongerenpanel opgericht. Hiervoor wordt woensdagavond 12 juni de eerste aftrap gegeven. Die avond kunnen alle jongeren die nieuwsgierig zijn vanaf 19:00 uur terecht in het Ir. Ottenbad.

Tijdens deze 1e bijeenkomst wordt door mensen van het Jongerenwerk van Loket W en het Stadsdeelkantoor Woensel-Noord een korte uitleg gegeven over de opzet van het jongerenpanel. Omdat een jongerenpanel meer is dan enkel overleggen en vergaderen, volgt na de korte uitleg en de eerste kennismaking een actief programma: tot 22:00 uur die avond kunnen alle jongeren elkaar beter leren kennen in het Klimcentrum!

In het jongerenpanel kunnen jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 jaar actief aan de slag met allerlei door hen zelf te bepalen onderwerpen die voortkomen uit eigen interesse. De jongeren bepalen zélf de onderwerpen! Deelnemers van het jongerenpanel maken niet alleen werk van hun eigen interesses; allerlei onderwerpen vanuit jeugd uit Woensel-Noord kunnen op de agenda worden gezet. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om het organiseren van leuke activiteiten, om ervoor te zorgen dat er genoeg voorzieningen in de eigen wijk komen, kan er een eigen homepage gemaakt worden of kan eens een kijkje worden genomen bij de 2e Kamer in Den Haag.
Het belangrijkste is dat het Jongerenpanel serieus wordt genomen: als er in Woensel-Noord iets voor jongeren moet gebeuren, wordt in principe advies gevraagd bij het jongerenpanel! Vaste gesprekspartner is het Stadsdeelkantoor Woensel-Noord, het Jongerenwerk Woensel-Noord zorgt voor ondersteuning.

Alle jongeren van 14 tot 24 jaar uit Woensel-Noord die graag mee willen doen, zijn woensdagavond 12 juni om 19.00 uur van harte welkom. Voor opgave of meer informatie, kan gebeld worden naar: Jongerenwerk Woensel-Noord: Johan Klunder / Laurens Mijnheer 040-2450067 óf Stadsdeelkantoor Woensel-Noord: Agnes Heck 040-2384320.

Zoekwoorden:

Deel: ' Woensel-Noord start met jongerenpanel in Eindhoven '
Lees ook