Wolters Kluwer NV

18 maart 2003

Wolters Kluwer bereikt overeenkomst over 33% belang in CEDAM (Italië)

Samenwerking leidt tot 'one-stop service' voor Italiaanse juridische informatie

Wolters Kluwer maakte vandaag bekend dat zij met de overname van 33% van de aandelen in het Italiaanse uitgevershuis CEDAM, een belangrijke overeenkomst heeft bereikt om haar marktpositie in Italië verder te verstevigen. CEDAM is in Italië een sterke merknaam voor juridische doctrine en kwalitatief hoogwaardige juridische informatie.

CEDAM heeft een uitgeefportfolio van 25 tijdschriften en 6.000 boeken voor advocaten, juridische professionals en universiteiten in Italië. Met een goed ontwikkelde marketing- en verkooporganisatie door geheel Italië, is het contact met de juridische en academische wereld uitstekend. De onderneming heeft een netwerk van zeer welbekend staande auteurs. CEDAM is gevestigd in Padua (Italië) en heeft een jaarlijkse omzet (2002) van ongeveer EUR 26 miljoen en meer dan 80 medewerkers.

Wolters Kluwer heeft een sterke positie in de Italiaanse markt van fiscale, arbeidsrechtelijke en arbeidsomstandigheden wet- en regelgeving en accountancy, met de bedrijven IPSOA, Indicitalia, Osra, Artel, Pragma en OA Sistemi. De activiteiten van CEDAM en IPSOA zullen aan elkaar gekoppeld worden, met name met het oog op de elektronische productontwikkeling. De bereikte samenwerking combineert de sterke kanten van beide bedrijven en zal leiden tot een unieke marktpositie in Italië.

'De acquisitie van CEDAM sluit aan bij onze strategie om de leidende juridische uitgeverij in Italië te worden' aldus Jean-Marc Detailleur, lid van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer en portefeuillehouder Legal, Tax & Business Europe. 'CEDAM en IPSOA zijn een perfecte combinatie. CEDAM is al 100 jaar een hoog gewaardeerde naam in juridische doctrine. De kracht van IPSOA zit in elektronische (online en offline) producten en services voor professionals. De combinatie van beide bedrijven leidt tot een 'one-stop service' voor juridische professionals in Italië.'

Volgens de directie van CEDAM, Sig. Milani en Dott. Porta: 'geeft de samenwerking met Wolters Kluwer mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en combineert het onze rijke geschiedenis met IPSOA's technologie, kennis en vaardigheden. De overeenkomst biedt enorme kansen voor toekomstige ontwikkeling, met name voor de elektronische producten en services. Wij zijn ervan overtuigd dat zowel CEDAM als IPSOA zullen profiteren van deze samenwerking. IPSOA, als onderdeel van de Wolters Kluwer groep, geeft ons een solide basis voor verdere groei.'

In de afgelopen drie jaar heeft Wolters Kluwer een reeks van strategische acquisities in Italië bereikt, zowel in software als ook op het gebied van auteursrechtelijke beschermde content voor fiscalisten, arbeidsrechtjuristen en accountants. Het acquisitieprogramma is gericht op het opbouwen van een complete portfolio van producten en services voor de kernmarkten in Italië.

Deel: ' Wolters Kluwer bereikt overeenkomst over 33% belang in CEDAM (Italië) '
Lees ook