Wolters Kluwer NV

5 juni 2002

Wolters Kluwer verwerft Val Informatique

Acquisitie versterkt positie in Franse arbeidsomstandighedenmarkt

Wolters Kluwer heeft vandaag de overname van Val Informatique S.A. bekendgemaakt. Met deze acquisitie versterkt Wolters Kluwer haar positie in Frankrijk op het gebied van arbeidsomstandigheden. Val Informatique is met een jaaromzet van ongeveer EUR6,5 miljoen een marktleider in deze groeisector. Het bedrijf telt circa 65 medewerkers en heeft vestigingen in Narbonne en in de omgeving van Lyon. De overname van Val Informatique past in de strategie van Wolters Kluwer om de software gerelateerde producten te verbeteren voor de kernsegmenten waarin zij actief is en vergroot binnen het cluster Legal, Tax & Business Europe de mogelijkheden voor geïntegreerde productontwikkeling. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Val Informatique ontwikkelt en verkoopt informatiesystemen en -diensten voor de arbomarkt. Ongeveer 9,4 miljoen medewerkers, ofwel 40 procent van de Franse beroepsbevolking, zijn met producten van het bedrijf geregistreerd. In Frankrijk zijn bedrijven wettelijk verplicht regelmatig werkplekcontroles uit te voeren en de uitkomsten daarvan vast te leggen. Tot de afnemers van de software ter ondersteuning van werkprocessen behoren zowel grote ondernemingen met een eigen interne arbodienst als commerciële aanbieders van arbodiensten aan kleinere bedrijven.

Val Informatique biedt een totaalpakket: naast software voor werkprocesondersteuning kunnen klanten er ook terecht voor technische ondersteuning en productontwikkeling, opleiding en de benodigde hardware.

'De acquisitie van Val Informatique verschaft ons een perfect nieuw bruggenhoofd in deze markt', zegt Jean-Marc M. Detailleur, lid van de Raad van Bestuur van Wolters Kluwer en CEO van Legal, Tax & Business Europe. 'Het bedrijf biedt goede mogelijkheden voor cross-selling, via de integratie van informatie (content) en middelen (tools), alsmede voor gezamenlijke productontwikkeling binnen het Wolters Kluwer concern.'

'Val Informatique is in de branche een merknaam met een goede reputatie en kan bogen op een sterke klantenbinding. In combinatie met de bestaande goede positie van Wolters Kluwer Frankrijk in de arbomarkt, dankzij producten zoals 'Hygiène et Sécurité' van onze werkmaatschappij Lamy, vormen deze kenmerken het recept voor een krachtige verdere ontwikkeling in Frankrijk. Wij voorzien dan ook een grotere marktpenetratie voor beide productlijnen.'

Val Informatique is de tweede overname door Wolters Kluwer in Frankrijk binnen een maand op het gebied van ondersteuning van werkprocessen (workflow software). In mei acquireerde Wolters Kluwer Ciceron SA, gevestigd nabij Parijs. Ciceron levert workflow software aan juristen in Frankrijk. Het productenpakket is gericht op kleine, middelgrote en grote advocatenkantoren en bedrijfsjuristen.

Deel: ' Wolters Kluwer verwerft Val Informatique '
Lees ook