Wonderlijke sprookjesavonturen met kerst op Kasteel de Haar


Kasteel de Haar Utrecht presenteert van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari Sprookjes van De Haar, een kerstbelevenis voor de hele familie.

HAARZUILENS, 20131125 -- Kasteel de Haar Utrecht presenteert van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari Sprookjes van De Haar, een kerstbelevenis voor de hele familie. Kom in de kerstvakantie naar Kasteel de Haar en ontdek tijdens een nieuwe rondleiding de mooiste kamers vol wonderlijke sprookjesavonturen! Op 21, 27 en 28 december en 3 en 4 januari zijn er speciale Sprookjes Lichtjesavonden, dé kans om het sfeervol verlichtte kasteel eens ’s avonds te bezoeken. Ook voor wie niet in sprookjes gelooft…

Er was eens... een kasteel met een deftige baron en barones. Meestal wonen ze ergens anders, maar eens per jaar logeren zij in Kasteel de Haar Utrecht. En dan is het hele kasteel in rep en roer! Een half jaar van te voren begint het personeel met de voorbereidingen voor de komst van de baronale familie en hun chique gasten. Matrassen worden geklopt, het juiste bedlinnen wordt geselecteerd en om de kamers lekker te laten ruiken wordt er rondgelopen met een lepel verwarmd parfum… 

[Affiche 'Wonderlijke sprookjesavonturen met kerst op Kasteel de Haar']


Ook deze kerstvakantie zijn de mooiste prinsen, prinsessen, maar ook sultans, koningen en koninginnen uitgenodigd voor een groot sprookjesfeest. En met zoveel sprookjesfiguren in één kasteel komen sprookjes soms onverwachts tot leven! Want op welke raadselachtige wijze verdwijnen de kruimels van de koekenbakker uit het kasteel? Weet de kasteelspiegel eigenlijk wel wie de mooiste van het land is? Wat als een tapijtje niet een écht tapijtje blijkt te zijn? En wie is toch het meisje dat midden in de winternacht bij het kasteel aanklopte? Wil je weten hoe dit allemaal afloopt en of ze nog lang en gelukkig leefden? Kom dan in de kerstvakantie naar de Sprookjes van De Haar.

Voor het eerst na 100 jaar kunnen bezoekers tijdens Sprookjes van De Haar een kijkje nemen in de slaapkamers van de baronale familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar en hun deftige gasten. De rondleiding is uitgebreid met elementen uit diverse sprookjes. Acteurs vertellen in verschillende kamers van het kasteel verhalen met een knipoog en een kwinkslag naar bekende sprookjes. Na het succes van vorig jaar zijn er ook dit jaar weer Sprookjesrondleidingen tijdens de kerstvakantie, deze editie met andere bekende sprookjes.

Bezoekersinformatie
De Sprookjesrondleidingen vinden plaats van 21 december 2013 t/m 5 januari 2014, ook op 1e en 2e Kerstdag. Er zijn ook speciale Lichtjesavonden, dé kans om het sfeervol verlichtte kasteel eens ’s avonds te bezoeken. Data Lichtjesavonden: 21, 27 en 28 december en 3 en 4 januari.

Om teleurstelling te voorkomen kunt u  vooraf kaarten reserveren via www.kasteeldehaar.nl of telefonisch reserveren via 030-6778515. Voor de lichtjesavonden is vooraf reserveren noodzakelijk.

Op 31 december en 1 januari is Kasteel de Haar Utrecht gesloten.

Prijs Sprookjesrondleiding: € 12,50 p.p.
Prijs Lichtjesavond: € 15,00 p.p.


Deel: ' Wonderlijke sprookjesavonturen met kerst op Kasteel de Haar '
Lees ook