Gemeente Amsterdam


Website www.stichtingbrasa.nl

Woningstichting Sekrepatu start eerste project woningen in Paramaribo

Stichting Sekrepatu (Suriname) heeft in samenwerking met Stichting Brasa (Amsterdam) een woningbouwproject ontwikkeld vlakbij het oude stadscentrum van Paramaribo. Het plan voor 17 betaalbare huurwoningen en een kindercrèche is ontworpen door architect Lucien Lafour. Het project wordt gerealiseerd met hulp uit Nederland en markeert het begin van een nieuwe werkwijze in de Surinaamse Volkshuisvesting. Zaterdag 8 juni legde burgemeester Job Cohen in aanwezigheid van de Surinaamse minister van Volkshuisvesting Somohardjo de eerste steen. De bouw zal ongeveer acht maanden duren.

Brasa en Sekrepatu zijn met de Surinaamse overheid in overleg over de toekomstige bouw van nog eens 500 woningen. Sekrepatu wil daarmee uitgroeien tot een duurzame organisatie die een fors aandeel van het meerjarige Surinaamse woningbouwprogramma voor zijn rekening kan nemen.

Stichting Sekrepatu wordt in Suriname de eerste woningstichting voor betaalbare woningen die los staat van de overheid. De organisatie gaat woningen bouwen, exploiteren en beheren en wil ook een initiërende rol spelen bij stadsherstel en revitalisering van oude stadswijken zoals Frimangron. Sekrepatu biedt degelijke, betaalbare huizen en waarborgt als verhuurder het onderhoud. Stichting Brasa is opgericht door drie ervaren Amsterdamse partijen: de Gemeente Amsterdam, Het Oosten Woningcorporatie en de Algemene Woningbouw Vereniging. Brasa ondersteunt Sekrepatu met het opzetten van de organisatie, het helpen ontwikkelen van nieuwe projecten, het overdragen van expertise en het werven van fondsen.


-

© gemeente Amsterdam - 10-06-2002

Deel: ' Woningstichting Sekrepatu start eerste project woningen in Paramaribo '
Lees ook