Ingezonden persbericht

Persbericht
31 juli 2001

AOL IN ZEE MET WOONKRANT.NL

UTRECHT/HILVERSUM - AOL Benelux heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Woonkrant.nl, waarbij de snelst groeiende woonsite van Nederland de content gaat leveren voor de nieuwe woonrubriek van CompuServe.

De informatie van Woonkrant.nl (naast een overzichtelijk aanbod van koopwoningen ook veel informatie over alles dat met wonen te maken heeft) wordt onderdeel van het Lifestyle Channel van CompuServe. AOL zal zich inzetten zoveel mogelijk bezoek te genereren aan de co-branded pagina's.

De directie van Woonkrant.nl verwacht veel van de samenwerking met de wereldwijd opererende internetprovider. "Het is een onderneming met enorm prestige en grootse groeiplannen", zegt algemeen directeur Ronald Veldhuijzen van Zanten. "Wij zijn blij dat AOL heeft gekozen om met ons in zee te gaan. Wij hopen dat daardoor nog meer mensen kennismaken met ons huizenaanbod, en de enorme hoeveelheid extra informatie en woonnieuws die onze site aan de consument biedt."

Woonkrant.nl sluit goed aan bij de wensen van de leden van CompuServe, zegt Anders Eriksson, directeur AOL Benelux. "Belangrijk is dat het aanbod en de informatie op heel Nederland betrekking hebben, want onze leden wonen in alle delen van het land. Naast eventueel een nieuw huis, vinden ze er interessant nieuws en nuttige tips over uiteenlopende onderwerpen. Van hypotheken tot gas, water en licht."

AOL Benelux is onderdeel van AOL Europe, de grootste multinationale internet, online en e-commerce serviceprovider met meer dan 2.400 medewerkers. AOL biedt het hele gezin toegang tot de online wereld met interactieve opleidingen, entertainment, financieel nieuws en informatie. CompuServe biedt een betrouwbare internetverbinding en gebruiksvriendelijke diensten als eigen Nederlandstalige software, actuele content, ouderlijk toezicht en discussieforums. AOL Europe is onderdeel van AOL Time Warner, dat wereldwijd meer dan 28 miljoen leden heeft.

Woonkrant.nl is in korte tijd (in september 2000 ging de site de lucht in) uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke woonsite van Nederland. Het biedt het meest uitgebreide actuele aanbod van koopwoningen en allerlei andere informatie rond het thema wonen. Per maand trekt de site 450.000 bezoekers, die bij elkaar 7 miljoen pagina's raadplegen. Woonkrant.nl is een joint venture van Dagblad De Telegraaf en EEP (European Estate Publishers).

Mededeling voor de pers/ niet voor publicatie
Voor meer informatie of interviews kunt u zich wenden tot: Gonneke Klutzow (AOL Benelux)
tel: 06-1933 8938
gonnekek@cs.com

Ronald Veldhuijzen van Zanten (Woonkrant.nl)
tel.: 035-647 7290
rveldhuijzenvanzanten@woonkrant.nl

Christel van der Boom (DLV Public Relations)
tel.: 023-554 2030
info@dlvpr.nl

Deel: ' Woonkrant.nl levert content voor woonrubriek CompuServe '
Lees ook