PERSINFORMATIE WOONMANIFESTATIE "99
 
Woondromen die echt uitkomen

De Woonmanifestatie is het woonevenement in het voorjaar met interieurtrends, woonideeën, speciale exposities en primeurs

Iedereen die met zijn huis bezig is kan van 3 tot en met 7 maart 1999 terecht op de Woonmanifestatie "99 in de Jaarbeurs Utrecht. Deze landelijke woonbeurs is flink gegroeid en biedt een overzicht van de nieuwe woontrends en geeft inspiratie voor leuke woonideeën. Natuurlijk zijn er bedrijven met meubels, vloeren, badkamers, verlichting, keukens, plafonds, haarden en woonaccessoires, maar daarnaast zijn er ook speciale exposities, worden er workshops gegeven en kan je gratis advies krijgen van interieurarchitecten en stylistes. Bovendien kan met hetzelfde toegangskaartje ook de tegelijk te houden doe-het-zelf beurs KLUS bezocht worden.

Circa 100.000 bezoekers

De afgelopen, eerste editie van de Woonmanifestatie was een groot succes. Bijna 80.000 mensen bezochten toen de bijzondere combinatie van Woonmanifestatie en KLUS. Dit jaar worden circa 100.000 bezoekers verwacht op dit grote woonevenement in het voorjaar.

Nieuwe woontrends: Wonen in 2000

Uiteraard zijn de nieuwe woontrends te zien op de Woonmanifestatie. Stylingbureau The Style Council heeft de nieuwe trends voor ons op een rijtje gezet. In een overzichtelijke presentatie krijgt de bezoeker te zien wat de veranderingen zijn wat betreft indeling, stijl, materialen en kleuren. Gratis advies van stylistes en BNI-interieurarchitecten

Wil jij je huis ook wel veranderen, maar weet je niet goed hoe? Leg dan je vragen voor aan de stylistes die aanwezig zijn op de beurs en gratis adviezen geven. Daarnaast houden de interieurarchitecten van de BNI (Beroepvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten) gratis spreekuren op de beurs om je een eind op weg te helpen naar een mooie, functionele of aparte indeling van je huis.

Exclusieve Europese expositie "L"Arte in Pentola" voor het eerst in Nederland

De Woonmanifestatie heeft een primeur! De succesvolle Italiaanse tentoonstelling L"Arte Pentola komt speciaal voor de Woonmanifestatie naar Nederland. Deze zeer bijzondere expositie bestaat uit een selectie van 120 Frabosk pannen die door Italiaanse kunstenaars en ontwerpers zijn bewerkt tot ware kunstwerken. Speciaal voor de presentatie in Nederland nodigt de grondlegger en eigenaar van de expositie, de Italiaan Paolo Paci, jonge Nederlandse kunstenaars uit om een ontwerp te maken met als basis de Frabosk pan. De vijf beste ontwerpen worden geselecteerd en zullen ook op de Woonmanifestatie gepresenteerd worden. Maar bovenal zullen deze vijf Nederlandse ontwerpen meereizen met de wereldtournee van deze exclusieve expositie en opgenomen worden in de prestigieuze catalogus! Een uitgelezen kans voor aankomende ontwerpers om naam te maken in het buitenland! De  expositie L"Arte in Pentola is zeer bijzonder en zal natuurlijk een prominente plaats krijgen op de Woonmanifstatie.

Tentoonstelling Nederlands Fabrikaat

Nederlandse meubelontwerpers en -fabrikanten en jonge designers geven een overzicht van de nieuwste modellen en collecties van Artifort, Label, STRAND (NL), Leolux en andere.

Doorlopend decoratie-activiteiten, Woonmanifestatie heeft uitgebreid programma met interessante workshops

Centraal op de beurs wordt een groot atelier ingericht waar doorlopend workshops gegeven worden door het bekende Arts & Crafts Instituut uit Bilthoven. Arts & Crafts lanceerde de afgelopen jaren trends als het Seasons Schaap, paperroses, de takkenvogels, de home-boxes, het American Quilting, technieken van Faux Floor decoration, de footstools, mozaïek toepassingen en schilderen in fresco stijl. Het workshop-atelier op de Woonmanifestatie wordt ruim toegankelijk voor de vele bezoekers die graag een workshop willen bijwonen. Onderwerpen die Arts & Crafts gaat behandelen zijn onder andere de diverse verftechnieken als patineren, antiquing, marmeren, colourwash en trompe L"oeil. De bezoeker kan leren hoe hij/zij zelf stoelhoezen, footstools en stoeldecoraties maakt. Maar ook aan bod komen het decoreren van stoffen met sjablonen, verschillende technieken om lampenkappen en kussens te maken, de vele varianten van de takkenvogels en de country brievenbussen van wilgentenen en het etsen van glas. Na een bezoek aan het workshop-atelier heeft de bezoeker een scala aan nieuwe ideeën om de boel thuis eens onder handen te nemen.

Feng Shui

Feng Shui is dé nieuwe woontrend. Deze meer dan 4000 jaar oude Chinese wetenschap leert ons welke invloeden de indeling van je interieur, de vormgeving, de kleuren en materialen hebben op het geluk en het welzijn van de bewoners. Op de Woonmanifestatie kan de bezoeker kennis maken met Feng Shui.

Kinderopvang

Ouders die met jonge kinderen de beurs willen bezoeken, kunnen hun kinderen (van 4 tot 12 jaar) met een gerust hart onder brengen in KlusKids. De kinderen kunnen zich daar onder toezicht van professionele begeleiding helemaal uit leven, terwijl de ouders ongestoord de beurs kunnen bezoeken. Algemene informatie

Woonmanifestatie wordt, gelijk met de doe-het-zelf beurs KLUS, gehouden van 3 tot en met 7 maart 1999 in de Jaarbeurs Utrecht. De openingstijden zijn van woensdag 3 tot en met vrijdag 5 maart van 10.00
- 22.00 uur en op zaterdag 6 en zondag 7 maart 1999 van 10.00 -
17.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt ƒ 20,- per persoon, houders van PAS-65 betalen ƒ 17,- en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding van een volwassene gratis toegang. Alle NS-stations in Nederland hebben toegangskaarten van de Woonmanifestatie (en KLUS) in de voorverkoop, bovendien kunt u goedkoop naar de beurs met een Railidee van de NS.

Gratis naar de doe-het-zelf beurs KLUS

Met één toegangskaart kan zowel de Woonmanifestatie als de doe-het-zelf beurs KLUS bezocht worden.

Deel: ' Woonmanifestatie '99 in Jaarbeurs Utrecht '
Lees ook