Ingezonden persbericht

Een huis vinden via de mobiele telefoon
Woonsite funda introduceert SMS-service

Amsterdam, 22 augustus 2001 - Funda.nl, de woonsite waarop het actuele en complete NVM-woningaanbod te vinden is, introduceert een SMS-service. Via deze SMS-service wordt de consument direct geïnformeerd over nieuwe huizen op funda.nl, die voldoen aan de opgegeven zoekcriteria. De huizenzoeker geeft vooraf zelf deze criteria aan. De SMS-service sluit aan bij de functionele doelstelling van funda het zoekproces van een woning voor de consument te faciliteren.

De huizenzoeker kan zich voor deze service aanmelden op de funda-site en kan daarbij uitgebreide zoekcriteria invoeren. De huizenzoeker ontvangt een SMS-bericht van funda, zodra op funda.nl een woning wordt aangemeld die voldoet aan de opgegeven zoekcriteria. Op die manier wordt de zoeker in de gelegenheid gesteld om onmiddellijk op het nieuwste aanbod te reageren en zich aan te melden bij de NVM-makelaar, die het huis in bemiddeling heeft. In het SMS-bericht zijn het adres en de prijs van het huis, plus de gegevens van de verkopende makelaar te zien.

Bezoekers kunnen vooraf op funda.nl, in een beveiligde omgeving, een tegoed aan SMS-berichten inkopen. De bezoeker kan per keer 5, 10, 15 of 20 berichten inkopen, tegen respectievelijk euro 3, 5, 7 en 9. Volgens funda heeft de SMS-service voornamelijk een toegevoegde waarde in de oriëntatiefase. Uiteraard blijft de rol van een NVM-makelaar bij de aankoop van een huis in de fasen daarna (bezichtigen, vergelijken, keuze en koop) onontbeerlijk.

Over Funda N.V.
Funda NV is een zelfstandige onderneming met als belangrijkste aandeelhouders makelaarsorganisatie NVM en Wegener NV. Funda vormt een belangrijke schakel tussen de NVM-makelaar en de consument. De organisatie levert hiervoor producten en diensten op het gebied van automatisering en internet aan de NVM-makelaar. Verder presenteert funda via de website het actuele en complete NVM-woningaanbod. Via funda.nl wil de organisatie alle informatie beschikbaar maken die te maken heeft met het zoeken van een "thuis": het huis, de buurt waarin het huis staat en het in- en exterieur. De NVM zorgt voor het aanbod van huizen, Wegener voor buurtinformatie en andere partijen zoals vtwonen.nl voor alles wat met het in- en exterieur te maken heeft. In de toekomst zullen meer partners betrokken worden. De organisatie wordt aangevoerd door Marque Joosten, bestaat op dit moment uit 28 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.

Meer informatie:
Schoep & Van der Toorn
Ronald Schepers
Tel. 020 487 4000
E-mail: ronald.schepers@svdt.nl

Deel: ' Woonsite funda introduceert SMS-service '
Lees ook