Workshop: Edelstenen, echt briljante stenen


Nieuwe data voor workshop bekend

't Gooi, 20130213 -- Edelstenen zijn briljante stenen, niet alleen door hun kleur, vorm en slijpsel maar bijvoorbeeld ook door het lichtspel dat ze kunnen vertonen. Daarnaast kunnen insluitsels een idee geven van de mogelijke herkomst of soort edelsteen maar dit is nooit met zekerheid, met het blote oog, vast te stellen. Elke edelsteen verdient het om van dichtbij te bekijken dus laat je verrassen en kom genieten van een introductie in de wereld van de edelsteenkunde door de gemmologe Leone Langeslag.

In de workshop: Edelstenen, briljante stenen, worden vele aspecten besproken die bij het determineren (bepalen van de soort) van edelstenen aan de orde komen. Aan de hand van kenmerken en eigenschappen van de verschillende (natuurlijke) edelsteen soorten wordt er kennis gemaakt met robijn, saffier, smaragd, diamant en parels. Maar er is ook tijd voor het bekijken van minder bekende edelstenen, zoals opaal, toermalijnen, topaas en spinel.

Als vanzelfsprekend zullen ook de behandelingen (verfraaiingen), syntheses en imitaties aan de orde komen. Kortom een zeer leerzame en praktische workshop waarbij de deelnemers zelf met de loep aan de slag gaan en gaan genieten van allerlei prachtige edelsteen soorten en hun varianten. Een eigen edelsteen (gezet in sieraad) meenemen en bekijken is natuurlijk ook een optie.

De nieuwe data voor de workshop zijn 13 maart (avond) en 14 april (ochtend) en zullen gehouden worden in het Geologisch Museum Hofland te Laren. De workshop duurt 2 uur en wordt gehouden in het Geologisch Museum Hofland te Laren. De kosten zijn 35 € per persoon, met maximale deelname van 10 personen. Voor inschrijvingen en verdere informatie kijk op www.briljantestenen.nl.Noot voor redacties:

Deel: ' Workshop Edelstenen, echt briljante stenen '
Lees ook