Workshop neurofysiologie hoger bewustzijn dr. J. Hagelin 30 mei Doorn


DOORN, 20130526 -- Dr John Hagelin, Ph.D geeft op donderdag 30 mei 2013 van 9.00 – 12.00 uur een unieke workshop over de neurofysiologie van hogere bewustzijnstoestanden. De workshop vindt plaats op Landgoed Zonheuvel, Hotel & Conferentie Centrum te Doorn. De titel van de workshop is: "Hogere bewustzijnstoestanden - Gebruik de kracht van bewustzijn om je verlangens te vervullen en de wereld te veranderen". Dr. Hagelin is een vermaard kwantumfysicus, onderwijskundige, auteur, expert in wetenschap en openbare orde en een toonaangevende voorvechter van vrede. Hij kreeg de Kilby Award voor zijn belangrijke bijdrage aan de samenleving op het gebied van wetenschap en technologie.

Al sinds de oudheid is het doel van yoga en yoga meditatie het bereiken van verlichting – moksha. In de moderne tijd focust de wetenschap zich  op de meer alledaagse maar praktische doelen van betere lichamelijke gezondheid en welzijn.

Nu beginnen wetenschappelijke studies,  gedaan bij mensen die al langer mediteren, plotseling melding te maken van een fascinerende – en uiterst belangrijke – positieve bijwerking van de langere beoefening van meditatie: hogere bewustzijnstoestanden.  Dit zijn van nature inherente bewustzijnstoestanden voorbij  waken, dromen en diepe slaap, die een volledig andere ervaring van de wereld geven, tezamen met hoog ontwikkelde geestelijke en lichamelijke vermogens.

In de loop van de geschiedenis hebben de Wijzen de kracht van het denken verheerlijkt: ”Met een geloof zo groot als een mosterzaadje, kun je bergen verzetten". Toch is er voor de meeste mensen een kloof tussen dit bijbelse ideaal  en de dagelijkse werkelijkheid. Dr. Hagelin laat zien dat de kracht van het denken geheel en al een functie is van onze bewustzijnstoestand. Met de ontwikkeling van hogere bewustzijnstoestanden kunnen we in toenemende mate gebruikmaken van de volle kracht van bewustzijn om onze verlangens te vervullen en de wereld te veranderen.

De ontdekking van hogere toestanden – en hun universele toegankelijkheid door specifieke meditatietechnieken – verandert ons begrip van bewustzijn en de beperkingen van het menselijke vermogen radicaal en dit heeft verreikende gevolgen voor het individu en de samenleving.

John Hagelin, Ph.D., is een kwantumfysicus die baanbrekend onderzoek heeft gedaan in CERN (the European Center for Particle Physics) and SLAC (the Stanford Linear Accelerator Center). Voor zijn uitmuntende prestaties ontving Dr. Hagelin de prestigieuze Kilby Award, die hem erkende als een "wetenschapper in de traditie van Einstein, Jeans, Bohr en Eddington". Hij is tevens directeur van het Institute of Science and Technology and Public Policy en professor Natuurkunde aan de Maharishi University of Management en president van de “Global Union of Scientists for Peace”.

Dr. Hagelin verenigt baanbrekende ontdekkingen in de kwantumfysica en de supersnaartheorie met de nieuwste ontwikkelingen in de neurowetenschappen om een verenigd begrip te geven van bewustzijn en het fysieke universum - waarbij hij een diepgaande verbinding legt tussen onze innerlijke en uiterlijke realiteiten - geest en materie. Dit opkomend paradigma laat een meer volledige en samenhangende “Theorie van Alles” zien, waarin het individu werkelijk kosmisch is.

Deze workshop is onderdeel van een conferentie met de titel: "Science and Mystery of Perception", die duurt van 28 mei tot 2 juni, waar dr. Hagelin ook nog meerdere keren zal spreken.

https://nl.tm.org/verlichting

https://nl.tm.org/gezondheid

https://nl.tm.org/innerlijke-vrede-en-geluk

https://nl.tm.org/sociale-verandering

https://nl.tm.org/wat-is-transcendente-meditatie-2

https://nl.tm.org/waarom-tm

https://nl.tm.org/wetenschappelijk-onderzoek1

www.tm.nl

https://www.hagelin.org/


Deel: ' Workshop neurofysiologie hoger bewustzijn dr. J. Hagelin 30 mei Doorn '
Lees ook