Ieder slachtoffer minder telt


Amsterdam, 20150319 -- Op 24 maart organiseert AvMB (Vereniging Aandacht voor Medische Bijsluiter) met diverse organisaties en bedrijven die werkzaam zijn in de zorg en welzijn de eerste workshop ter bevordering van veilig medicijngebruik.

Grassi: “ Er moet een einde komen aan het verschuilen achter protocollen, richtlijnen en wetten die niet werken. Een leesbare medische bijsluiter is van levensbelang.

Want terecht worden er jaarlijks vele miljoenen uitgegeven aan veilig verkeer om het aantal doden (2013: 560 bron cbs statline) en onnodige slachtoffers terug te brengen, maar daarom is het raar dat verkeerd medicijnen gebruik dat waarschijnlijk meer doden, onnodige ziekenhuisopnames en wereldwijd miljarden kost laag of eigenlijk niet op de agenda staat.

Ondanks rapporten van bijvoorbeeld het IMS, Institute for Healthcare Informatics (http://www.imshealth.com/portal/site/imshealth), dat in oktober 2012 werd  gepresenteerd tijdens een internationaal farmaceutisch congres in Amsterdam. 

Er is de afgelopen jaren natuurlijk weer veel gebeurd, maar het blijft een probleem en er komt maar geen oplossing . De huidige aanpak werkt niet daarom organiseren wij een Ronde Tafel  want iedere dode  door verkeerd medicijnengebruik is er anno 2015 één teveel.

De bijeenkomst vindt plaats in de  Honingraat Slotermeerlaan 103, Amsterdam, op 24 maart van 12.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen drs. A. Grassi voorzitter van Aandacht voor Medische Bijsluiter per mail alexander@medischebijsluiter.nl of mobiel  06-46061096.

Zorgverzekering vergelijken 2014Deel: ' Workshop ter bevordering van veilig medicijngebruik '


Lees ook