Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

Hoogezand, 28 mei 2002 Persbericht 2002/62

Workshops Afrikaanse dans en djembé
Second Class, Mandique

Onder de titel Second Class, Mandique worden vanaf vrijdag 24 mei 2002 in het Centrum voor Kunst en Cultuur t Kielzog workshops Afrikaanse djembé en dans gegeven. Deze workshops zijn bedoeld voor alle leerlingen van de tweede klas van het dr. Aletta Jacobs College, Om de Noord en de Rehoboth. De laatste workshop is op donderdag 20 juni 2002.

De workshops Afrikaanse dans worden in mei verzorgd door Assane Dia en in juni door Heidi Scholtens. Assane Dia is een choreograaf uit Senegal en is daar verbonden geweest aan het Nationaal Ballet. De workshops Afrikaanse djembé worden gegeven door Peter Cusiël van t Kielzog.

De djembé is een trommel uit West-Afrika en wordt met de handen bespeeld. De workshops zijn gebaseerd op de traditionele manier van spelen. Tijdens de workshops Afrikaanse dans wordt er gedanst op ritmes uit de Mandinque traditie uit West-Afrika. Na afloop worden beide workshops gecombineerd. Op het ritme van de djembé wordt er gedanst: de Mandinque.

De workshops zijn een initiatief van het Netwerk Kunst en Cultuur Voortgezet Onderwijs in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Het Netwerk bestaat uit vertegenwoordigers van de scholen voor voortgezet onderwijs in de gemeente, de openbare bibliotheek, t Kielzog en de afdeling Onderwijs van de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

Tijdschema van de workshops:
De workshops worden gegeven op vrijdag 27 mei, donderdag 30 mei, donderdag 6 juni, vrijdag 7 juni, donderdag 13 juni en donderdag 20 juni. Op deze dagen worden de workshop op de volgende tijdstippen gegeven:
9.15 uur djembé Werf, Van Neckstraat 13, Hoogezand 9.15 uur Afrikaanse dans Grote zaal, t Kielzog
10.00 uur djembé Werf, Van Neckstraat 13, Hoogezand 10.00 uur Afrikaanse dans Grote zaal, t Kielzog 11.00 uur Mandinque Grote zaal, t Kielzog

Deel: ' Workshops Afrikaanse dans en djembé in Hoogezand '
Lees ook