Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 2 oktober 2001 Persbericht 70/2001

Boegbeelden 2015

6 oktober: Niet alleen praten maar ook doen!

Voor iedereen die wel eens wat anders wil dan praten over de toekomst van Hoogezand-Sappemeer, worden er op zaterdag 6 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur 4 workshops georganiseerd in het dr. Aletta Jacobscollege. Om eens op een heel andere manier met de toekomst aan de slag te gaan. Met schaar en lijmpot, verf en kwast of met piano en zang.

Na afloop van de workshops worden alle Boegbeelden (waaronder de Top- en Flopfotos) tentoongesteld in de Kalkwijck, Centrum voor Sport en Vrije Tijd. De themas van de workshops zijn:

Ontwerp uw eigen woonwijk

Voor het realiseren van nieuwe woonwijken is in HS ruimte beschikbaar aan de zuidzijde: het gebied ten westen van het Kieldiep, dat als thema zou kunnen krijgen 'wonen aan, op en in het water'; en het gebied ten oosten van het Kieldiep met als thema 'wonen in het bos'. In deze workshop worden inwoenrs uitgenodigd deze nieuwe woonwijken te ontwerpen.

Schilder uw Boegbeelden 2015

In deze workshop gaan inwoners samen met andere inwoners en onder inspirerende begeleiding van een kunstschilder aan de slag hun toekomstbeelden op een groot schilderij te zetten. Bij mooi weer gebeurt dat buiten op het pleintje voor de bibliotheek, bij slecht weer gebeurt dat in winkelcentrum Groot Gorecht. Er wordt geschilderd op grote borden, die na afloop op diverse plekken in HS tentoongesteld zullen worden.

Groeten uit Hoogezand-Sappemeer 2015

In deze workshop gaan inwoners aan de slag met een nieuwe serie ansichtkaarten voor HS in 2015. Centraal staat de vraag welke thema's en beelden inwoners op deze kaarten willen verwoorden. Alle ansichtkaarten worden geëxposeerd tijdens de afsluitende bijeenkomst op zaterdagavond 6 oktober in de Kalkwijck, Centrum voor Sport en Vrije Tijd.

Zing mee op uw eigen CD

Kenbaar maken hoe uw ideale HS er uit ziet, dat kan met woorden en met beelden. En met muziek! Maak een lied over HS. Van rap tot smartlap, alleen of met anderen. Alle muzikale en minder muzikale inwoners van HS kunnen in deze workshop aan de slag. Er is professionele ondersteuning van een tekstschrijver en diverse muzikanten. Aan het eind van de dag worden alle opgenomen liedjes op een CD gezet, waarvan iedere deelnemer een exemplaar krijgt.

Feestelijke afsluiting in de KalkwijckNa afloop van de activiteiten en workshops wordt op zaterdag 6 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur het project Boegbeelden 2015 op feestelijke wijze afgesloten in de kantine van De Kalkwijck, Centrum voor Sport en Vrije Tijd.

De Boegbeelden die tijdens de workshops worden gemaakt worden tentoongesteld in de Kalkwijck, Centrum voor Sport en Vrije Tijd. De Top- en Flopfotos die individueel en door leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs in Hoogezand-Sappemeer zijn gemaakt, kunnen daar ook worden bekeken.


Deel: ' Workshops over toekomst Hoogezand en Sappemeer '
Lees ook