World Backup Day op 31 maart 2015


DEN HAAG, 20150320 -- Virussen, hackers, falende harde schijven en natuurrampen veroorzaken verlies van bestanden op uw computer. En dan hebben we het nog niet eens over de menselijke fouten waarbij bestanden per ongeluk verwijderd worden. Veel dataverlies kan worden voorkomen door het maken van een backup. Echter dit doen nog te weinig mensen, daarom is het 31 maart 2015 'Wereld Backup Dag'. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de backup. Volgens de organisatie van 'World Backup Day 2015' maakt 30% van de mensen helemaal géén backup.

Computers zijn veel beter dan vroeger dus een backup is niet meer zullen veel mensen denken. Dit is slechts deels waar, harde schijven crashen namelijk nog steeds. Echter belangrijker is het feit dat de gebruiker tot de belangrijkste factoren van dataverlies behoort.

Door menselijke fouten raken bedrijven en consumenten veel digitale bestanden kwijt. Dat dit met regelmaat voorkomt blijkt uit dit cijfer van Multiscope (2014): 25% van de ondervraagde mensen is het afgelopen jaar digitale bestanden kwijtgeraakt. Het verlies van bestanden kan zakelijk nadelige gevolgen hebben maar ook een persoonlijk verlies betekenen.

Aangezien minder dan 10% van de mensen dagelijks een backup maakt is er nog veel terrein te winnen. Een externe harde schijf met 500GB is al vanaf €50,- te koop. Ook de online opslagruimtes van bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive, OneDrive zijn goed te gebruiken en tot een bepaalde opslag zelfs vaak gratis, volledige online backup diensten zijn beschikbaar vanaf ongeveer 5 euro per maand.


Wie zeker wil zijn volgt deze 3-2-1 Backup Rule:
  • Tenminste 3 versies opgeslagen
  • Op 2 verschillende formats (cloud/dvd/usb)
  • Met 1 kopie buitenshuis

Voor meer informatie gaat u naar www.backupvergelijker.nl of kunt u mailen naar info@backupvergelijker.nl.


Deel: ' World Backup Day op 31 maart 2015 '
Lees ook