Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
Maandag 4 oktober 2010

World Kids News wint internationale tv prijs

World Kids News, het nieuwe programma met de beste jeugdjournaal rapportages van rond de wereld, heeft de Kinder Jury prijs 2010 gewonnen op 'MIP Junior' in Cannes, Frankrijk. World Kids News wordt geproduceerd door Kids News Network (KNN), een initiatief van de organisatie Free Voice uit Hilversum.

'MIP Junior' is het grootste evenement voor kindertelevisie programma's in de wereld dat afgelopen weekend plaats vond. 'World Kids News' moest concurreren met andere genomineerden uit Chili, Canada, Italië en China. Een groep van 18 kinderen uit de hele wereld van de internationale school in Nice kozen 'World Kids News' als het beste programma voor de leeftijdsgroep 11-14 van 2010. KNN Netwerk Coördinator Bernardo Cáceres kwam helemaal uit Peru om de prijs in ontvangst te nemen, uit naam van de acht KNN jeugdjournaals.

Sinds juli dit jaar uploaden jeugdjournaals van Birma tot Peru hun beste verslag van de maand naar een collectieve database. De scripts worden geschreven in Peru en de beelden bewerkt en gepresenteerd in Zuid-Afrika. Op de website worldkidsnews.com kan iedereen het maandelijkse 10 minuten durende programma bekijken.

Met het bekroonde World Kids News heeft het netwerk tot doel uit te groeien tot een onafhankelijke organisatie, dat kwalitatieve producties voor kinderen voor TV, online en mobiel gebruik, verkoopt en uitwisselt met andere mediapartners, om zo nog meer kinderen wereldwijd een stem te geven. De onderscheiding met de MIP Junior Award betekent een geweldige stimulans voor het World Kids News, vooral omdat kinderen zelf dit programma als beste hebben gekozen. De eervolle prijs bestaat uit gratis publiciteit op het MIP Junior en gratis beschikbaarheid in de MIPCOM database, die wordt geraadpleegd door televisiezenders van over heel de wereld, om programma's aan te kopen.

Deel: ' World Kids News wint internationale tvprijs '


Lees ook