PERSBERICHT - 24 JULI 2001

The `World of ResidenSea' nu al `Ship of the Year 2001'

Schip van het jaar bijna klaar

Het eerste residentiële cruiseschip ter wereld is bijna klaar. De laatste werkzaamheden worden momenteel uitgevoerd aan `The World of ResidenSea' op scheepswerf Fosen Mek Verksteder in Noorwegen. Volgens de planning wordt het schip in december 2001 opgeleverd.

Op 29 mei kreeg The World of ResidenSea in het bijzijn van de Noorse koning Harald V de prestigieuze `Ship of the Year 2001" onderscheiding. Begin 2002 neemt een select groepje eigenaars bezit van hun appartement aan boord van The World of ResidenSea. Zij beginnen dan aan een nieuw leven waarbij ze de wereld rondreizen zonder hun huis te verlaten.

The World of ResidenSea biedt de comfort en privacy van een luxueus vakantiehuis, de persoonlijke service van een resort van wereldklasse en de mobiliteit van een groot zeeschip.

Aan boord van The World of ResidenSea woont een gemeenschap van exclusieve avonturiers, die volop van het leven genieten. Zij leven in 110 privé appartementen en 88 gastsuites met alle voorzieningen, service en de sfeer van een 6 sterren resort.

Reis rond de wereld

In het 2002 programma van The World of ResidenSea worden meer dan 140 havens in meer dan 40 landen bezocht. De eigenaren van ResidenSea hebben een contract afgesloten met de superluxe cruisemaatschappij Silversea Cruises om alle hotelzaken, zowel programma's als gastsuites, te regelen. The World of ResidenSea volgt de zon naar exclusieve bestemmingen en woont de grote evenementen bij, zoals het carnaval in Rio en het Cannes Film Festival.

De appartementen

De 110 appartementen variëren in grootte van 103m² tot 298m² en hebben een volledig uitgeruste keuken en een terras. De appartementen hebben 2 of 3 slaapkamers, elk met een badkamer en-suite. Alle appartementen zijn ontworpen door bekende designers en hebben de nieuwste audio en video apparatuur en internet aansluitingen.

De gastsuites

De 88 gastsuites zijn ontworpen door het Interieur Design bedrijf Hirsch Bedner Associates. Dit bedrijf staat bekend om interieur ontwerpen voor luxe resorts, cruise schepen en hotels. The World of ResidenSea biedt een `all- inclusive' arrangement voor de gastsuites. Bij het boeken van de cruise is bijna alles inbegrepen: vluchten naar de vertrekhavens, accommodatie, alle maaltijden, wijnen en dranken aan boord.

Een wereld van culinaire avonturen

The World of ResidenSea biedt een grote variëteit aan restaurants, ieder met hun eigen unieke karakter. Geïnspireerd door de beste restaurants van de wereld o.a. de Franse en Italiaanse keuken, vis en rotisserie en Aziatische specialiteiten restaurants. Elke bistro maakt op verzoek kosjer, vegetarische en andere speciale dieetmaaltijden klaar. Aan boord is een markt en café, met vers brood, allerlei hapjes, gourmet maaltijden, delicatessen, wijnen en kazen, die gasten zelf klaar kunnen maken in hun eigen keuken. Er is ook een 24 uur delicatessen service en de mogelijkheid om door een kok een speciale maaltijd in eigen keuken klaar te laten maken.

Een wereld vol activiteiten

Voor de actieve gast biedt The World of ResidenSea: een golf centrum met driving ranges, putting greens en hightech simulators. Een tennis baan, jogging parcours en twee zwembaden. Er is ook een fitness centrum, sauna en spa. Personal trainers maken een persoonlijk programma voor geïnteresseerde bewoners en gasten. Lezingen over onderwerpen zoals geschiedenis, geografie, astronomie, kunst en oceanografie worden regelmatig gehouden. Bewoners kunnen cursussen volgen over navigatie, koken, bridge, dansen, kunst, muziek en fotografie. Voor het nachtleven aan boord is er een casino, nachtclub, live muziek en entertainment.

Voor informatie over het kopen van appartementen of cruisemogelijkheden met The World of ResidenSea kunt u contact opnemen met

Generaal agent AMCA Consultancy
Weissenbruchstraat 70
2596 GK Den Haag
telefoon 0900-cruisen, fax 070-314 1550,

e-mail: amca@amca.nl
Website: http://www.amca.nl

Noot aan de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie en digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Lankhorst Public Relations
Nineke Metz
Postbus 31408,
6503 CK Nijmegen

T. 024 350 1717
F. 024 350 1818
E. nineke@lankhorstpr.nl
I . www.lankhorstpr.nl

Deel: ' 'World of ResidenSea' in Noorwegen bijna klaar '
Lees ook