Persbericht World Online


World Online betreedt de Franse markt van Internet-providers en -diensten

Parijs, 14 januari 1999

World Online betreedt de Franse markt van Internet-providers en -diensten

World Online is vandaag gelanceerd op de Franse markt van Internet-providers en -diensten. Deze nieuwe speler is ontstaan uit een samenwerkingsverband van drie partijen uit de multimediawereld:

* World Online International (65%), de grootste aanbieder van Internet-toegang en -diensten in Nederland, inmiddels ook actief in België, Spanje, Zwitserland en Denemarken en tevens de provider met de grootste groei in Europa;

* Bouygues Telecom (20%), specialist in groeimarkten, met als belangrijke tak de integratie van mobiele telefonie en Internet;
* TF1 (15%), de meest vooraanstaande Europese televisiezender, die streeft naar een prominente positie in de multimediawereld, via het onderdeel TF1 Interactif.

World Online France profiteert hiermee van de aanvullende werking die ontstaat door bundeling van de bij elk van de deelnemende partners aanwezige specifieke vakkennis.

Op de Franse markt wordt de komende jaren een sterke groei verwacht (2,2 miljoen Internet-aansluitingen begin 1998, ruim 6 miljoen begin 2000). Onder leiding van Jean Michel Soulier streeft World Online in Frankrijk naar een niet te negeren positie op Internet, zowel bij particulieren als bij zakelijke gebruikers en bedrijven. Doelstelling voor eind 1999 is een totaal van 120.000 abonnees en een aanzienlijk aandeel in de zakelijke markt.

Met een aanpak waarbij service centraal staat, is "Internet voor de internetters" het primaire uitgangspunt. Het web zal toegankelijker gemaakt worden met behulp van een vereenvoudigde, ergonomische aanpak die niet kostbaar is. Voor gebruikers is permanente ondersteuning aanwezig en ze krijgen de mogelijkheid een actieve rol te spelen bij de invulling van de site.

Het aanbod van World Online stoelt op drie pijlers: access, met in heel Frankrijk snelle verbindingen tegen lokaal tarief; content, via 12 thematische channels met informatie in de vorm van dossiers en reportages, die continu vernieuwd worden door een interne redactie en gerenommeerde partners als TF1 en ZDNet en tenslotte service, met praktische diensten die het dagelijks leven van gebruikers veraangenamen, de mogelijkheid tot gepersonaliseerde webpagina's, chat-ruimtes en een helpdesk die 7 dagen per week van 8:00 tot 22:00 uur bereikbaar is via 0803 31 3000.

World Online biedt haar klanten hiermee een maximaal gebruiksgemak, een uitgebreide en gevarieerde redactionele content en een breed scala aan praktische diensten.

Een abonnement bij World Online zal vanaf 1 februari 1999 beschikbaar zijn in de vorm van een kennismakingsaanbieding, P@ss Internet, voor 75 Franc voor 3 maanden. Met deze formule, die binnen de markt uiterst concurrerend is, kan iedereen op zijn gemak het Internet ontdekken. Als vervolg hierop wordt een maandabonnement voor 75 Franc of een jaarabonnement voor 750 francs aangeboden. Alle aanbiedingen van World Online bieden onbeperkte toegang tot Internet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

World Online France
Jean-Christophe de Launay Béatrice Hervieu
Telefoon: 01 41 23 97 00 Fax : 01 41 23 97 01
E-mail : presse@worldonline.fr

Persbureau
Tam-Tam Conseil
Béatrice Jouan
Telefoon: 01 46 02 59 59 Fax : 01 46 02 24 88

Deel: ' World Online betreedt de Franse Internetmarkt '
Lees ook