Ingezonden persbericht


De Balie Persbericht 6 december 2012

In de reeks Goudader Natuur:

Tweede aflevering staat in teken van economische waarde van natuur voor de gezondheidszorg; Wouter Bos opent bijeenkomst

Debat | Dinsdag 18 december| 15:30 - 17:30 uur | 12, 50 / 10 10 (standaard korting)

De tweede bijeenkomst in de debatreeks 'Goudader Natuur' staat in het teken van de relatie tussen natuur en de gezondheidszorg. Hoe kan de natuur bijdragen aan het voorkomen van nog verder stijgende kosten in de gezondheidszorg? De bijeenkomst wordt geopend met een inleidende toespraak door Wouter Bos, oud-minister van Financin en adviseur van de publieke Sector en gezondheidszorg bij KPMG. 'Goudader Natuur' is een programmaserie over de economische waarde en toekomst van de natuur in Nederland, in samenwerking met Natuurmonumenten.

Aflevering #2: Het Groene Medicijn

De zorgkosten rijzen de pan uit en de inkomensafhankelijke zorgpremie is alweer van de baan. Er is behoefte aan originele, frisse oplossingen met een breed draagvlak. Onderzoek toont aan dat natuur een positief effect heeft op de volksgezondheid. Zij draagt bij aan herstel, nodigt uit tot bewegen en tot ontmoeten. Mensen in een omgeving met weinig groen geven vaker aan zich ongezond te voelen. Hoe kunnen de overheid en het bedrijfsleven de vertaalslag maken van visie naar duurzaam beleid, dat werkelijk effect heeft?

Wouter Bos, adviseur van de Publieke Sector en Gezondheidszorg bij KPMG, start het debat met een inleidende toespraak. Daarna is er ruimte voor speeches en een paneldiscussie. Andere sprekers zijn o.a. Jolanda Maas (onderzoeker VU Medical Center), Sigrun Lobst (landschapsarchitect) en Ruben Wenselaar (Menzis).

Over Goudader Natuur

De reeks debatten gaat over de waarde en toekomst van natuur in Nederland. Volgens het nieuwe regeerakkoord streeft de huidige regering naar 'synergie met andere maatschappelijke belangen zoals waterveiligheid, recreatie, ondernemerschap, gezondheid, energie en klimaat'. De vraag blijft: hoe kunnen we deze doelstelling omzetten naar concreet beleid? Welke kansen bieden verbanden tussen natuur en economie, gezondheid en waterveiligheid?

De derde en laatste aflevering vindt plaats op 29 januari, en staat in het teken van waterbeheer. Meer informatie is binnenkort te vinden op de website.

Goudader Natuur: Het Groene Medicijn
De Balie, dinsdag 18 december, aanvang 15:30 uur
Toegang: 12,50 / 10,- met et standaard korting / 7,50 voor leden van Natuurmonumenten en lezers van Trouw Kaartjes: www.debalie.nl
Directe URL: https://www.debalie.nl/artikel.jsp?articleid=466155

De serie Goudader Natuur is een samenwerking tussen De Balie en Natuurmonumenten. Dagblad Trouw is mediapartner van Goudader Natuur. Mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

(Einde persbericht)

Deel: ' Wouter Bos opent discussie over economische waarde natuur voor gezon.. '


Lees ook