Wrist-Kooyman winnaar 2016 in Scheepsbevoorradingsbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160404 -- Wrist-Kooyman Ship Supply BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Scheepsbevoorradingsbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van Wrist-Kooyman een absolute topper in haar wereld.’

Wrist-Kooyman Ship Supply BV is opgericht op 15 juli 1976, maar vindt haar oorsprong feitelijk al in 1953, toen Ove Wrist in Aalborg (DK) een klein bevoorradingsbedrijfje startte. De onderneming is gevestigd in Rotterdam-Albrandswaard en zorgt ervoor dat het vertrekkende schepen aan niets ontbreekt, denk aan food & beverage, gereedschap, beddengoed en nog veel meer. Wrist-Kooyman onderscheidt zich door een geoliede logistiek, het enorme assortiment aan bevoorradingsartikelen en een grote mate van klantgerichtheid.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Wrist-Kooyman Ship Supply BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Wrist-Kooyman, want zij is continu bezig haar diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de marktwensen. Klanten kennen haar als een betrouwbare partner die meedenkt en ontzorgt.

Nummer 1 in de wereld

Uitgegroeid van klein winkeltje tot de nummer 1 in de wereld van scheepsbevoorrading, actief over de gehele wereld. Het hele jaar door, 24/7, over de hele wereld voorziet Wrist-Kooyman schepen en platforms van alles wat nodig is om schip en bemanning te laten functioneren. De bedrijfsgroei is niet alleen organisch tot stand gekomen. Redelijk agressief management heeft de afgelopen decennia geleid tot overname van vele collega-bedrijven. De overgenomen bedrijven blijven in hun kracht opereren, maar wel volledig geïntegreerd in de Wrist-cultuur. ‘Wat een prachtig bedrijf! Een bedrijf dat past binnen de zeevaart- en handelscultuur van Nederland’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

‘De organisatie heeft als grootste speler in deze wereldmarkt – met ruim 1.300 fte’s en meer dan € 600 miljoen omzet – de zaken goed voor elkaar. Uitgebreide KPI’s geven continu aan waarop gestuurd kan en moet worden. Intensief contact met klanten, toeleveranciers en overige ketenpartners levert informatie die wordt gebruikt voor verdere verbetering en ontwikkeling. De kwaliteit van dienstverlening wordt geborgd door het Authorised Economic Operator (AEO) certificate, toegespitst op deze sector. De mondiale operatie garandeert snelle service van de hoogste graad. Klantrelaties van Wrist-Kooyman zijn dan ook duurzaam. De medewerkers worden intern goed opgeleid en voor toekomstige managers bestaat er een internationaal graduateprogramma van hbo+ niveau, met selectieve toelatingseisen.’

‘Met unieke kennis en een unieke dienstverlening is Wrist-Kooyman een werkelijk uniek Nederlands bedrijf dat de hele wereld omspant’, aldus de jury. ‘Gedreven om het steeds beter te doen en verder te groeien. Niet alleen de terechte branchewinnaar, maar zeker ook een kandidaat voor de beste logistieke en maritieme onderneming. Wellicht zelfs voor de eind-award 2016!’

Meer informatie: www.wrist.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Wrist-Kooyman winnaar 2016 in Scheepsbevoorradingsbranche '
Lees ook