WRQ helpt kosten reduceren van databeheer in omgevingen met desktops en hostsystemen

WRQ Reflection 9.0 biedt XML, geavanceerde beveiliging en mogelijkheden voor aanpassingen en automatisering

Den Haag, 24 augustus 2001 - WRQ introduceert versie 9.0 van haar WRQ Reflection productreeks voor terminalemulatie en PC/UNIX-integratie. Met deze producten kunnen bedrijven de kosten reduceren van het benaderen van gegevens op hostsystemen, alsmede nieuwe en bestaande ICT-technologie beter benutten. De nieuwe upgrade voorziet in geavanceerde beveiliging en mogelijkheden voor aanpassingen en automatisering.

De verbeteringen betreffen zowel de platformspecifieke producten, als de gehele productfamilie. De producten ondersteunen nu meerdere talen en beschikken over gestandaardiseerde interfaces voor multi-host enterprise-omgevingen. Tot de nieuwe mogelijkheden om huidige installaties en nieuwe implementaties aan te passen, beheertaken te vereenvoudigen en te versnellen, alsmede nieuwe technologie te benutten, behoren onder meer:


· Verbeterde beveiliging, via Reflection Security Components 9.0, biedt het beveiligingsprotocol Kerberos-, SSL- en TLS-ondersteuning, waardoor encryptie en authenticatie voor hostsystemen mogelijk is. Tevens is XDM-Authorization en de integratie van SSH-clients van derden mogelijk.
· Microsoft Windows 2000 Certification garandeert dat klanten toegang kunnen krijgen tot hun host-applicaties en de voordelen van Windows 2000 kunnen benutten. Reflection zal het nieuwe Microsoft 'Designed for Windows XP' logo verkrijgen.
· Ondersteuning voor XML biedt een standaard voor het vastleggen en uitwisselen van data tussen PC applicaties die met XML werken en UNIX, Linux en HP e3000 host-systemen.
· Betere prestaties voor gebruikers van Citrix MetaFrame en Microsoft Windows Terminal Server, waaronder snellere en efficiëntere connectiviteit voor op Windows gebaseerde thin client omgevingen mogelijk is.
· Linux Console support voorziet in ANSI-kleuren, attribute color mapping alsmede toetsenbord- en muis-mapping voor Windows desktop-gebruikers die gekoppeld zijn aan Linux-hosts.
· Meervoudige X-schermondersteuning, maakt X Windows-sessies mogelijk voor meerdere UNIX-hosts op één PC, met afzonderlijke schermconfiguraties.
· Tot de aanpassingsmogelijkheden behoren een nieuwe 'setting search' en printcommando's, en meer afstelmogelijkheden voor gebruikers van Reflection for IBM.
· Een geautomatiseerde event trigger op basis van veranderingen in het host-scherm, bespaart tijd en verhoogt de productiviteit van gebruikers van Reflection for IBM.
Reflection 9.0 volgt kort op de update van Reflection for the Web naar versie 4.5, die vanaf juni jl. beschikbaar is. De oplossing voor webgebaseerde terminalemulatie biedt via een browser beveiligde toegang tot gegevens binnen de enterprise en achter de firewall.

Beschikbaarheid
Nieuwe versies van de WRQ Reflection-producten zullen op 3 september 2001 beschikbaar komen. Hiertoe behoren de terminalemulatieproducten Reflection for IBM, Reflection for UNIX en OpenVMS en Reflection for HP, alsook de PC/UNIX-integratie-oplossingen Reflection X en Reflection Suite for X. Reflection Security Components for 9.0 zijn beschikbaar in vier talen en kunnen door de huidige Reflection-klanten worden gedownload van wrq.com/products/spd/download/scchoice.html. Productinformatie is te vinden op wrq.com/products/reflection/. Evaluatieversies van Reflection-producten zijn beschikbaar op wrq.com/products/prodeval.html.

Over WRQ
WRQ INC. stelt zich ten doel klanten door middel van innovatieve technologie te helpen met het oplossen van de moeilijkste vraagstukken op het gebied van toegang tot informatie en integratie van bedrijfsprocessen. De Reflection emulatiesoftware en Verastream integratie-technologie helpt klanten hun bedrijfsvoering af te stemmen op de volgende economie. De oplossingen van WRQ ondervinden brede erkenning vanwege de hoge kwaliteit, de uitgebreide functionaliteit en de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding Met deze oplossingen werken wereldwijd circa 8 miljoen personen. Van alle Fortune 500-bedrijven behoort meer dan de helft tot de klantenkring. WRQ bestaat inmiddels twintig jaar, heeft vestigingen over de hele wereld en distribueert haar producten in meer dan vijftig landen via een wereldwijd distributienetwerk. Het hoofdkantoor staat in Seattle, de Verenigde Staten. Het Europese hoofdkantoor is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 beschikt WRQ ook over een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven. Meer informatie is te vinden op www.wrq.com/nl.

NOOT: WRQ en de producten van WRQ zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van WRQ. Alle andere in dit bericht genoemde handelsmerken, product- en bedrijfsnamen zijn uitsluitend ter identificatie gebruikt en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.

Deel: ' WRQ helpt kosten reduceren van databeheer omgevingen '
Lees ook