Würth Elektronik Nederland BV branchewinnaar 2015 bij De Succesfactor


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20151116 -- Würth Elektronik Nederland BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de elektrotechnische componenten. Het bedrijf heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende ondernemingen op haar gebied, met een ijzersterke positionering en een uitstekende reputatie. ‘Dankzij de grote vakkennis van haar medewerkers is Würth Elektronik Nederland in staat mee te denken met haar klanten en hen uitstekend te adviseren op het gebied van elektronische onderdelen.’

Würth Elektronik is topfabrikant van EMC en inductieve componenten zoals ferrieten, ferrietkralen, spoelen, transformatoren en diverse elektro-mechanische-componenten zoals connectoren en switches. Het Duitse bedrijf heeft een internationaal netwerk van ISO-gecertificeerde fabrieken en filialen in Azië, Europa en het Amerikaanse continent. Zij onderscheidt zich door een zeer breed assortiment en biedt de klant oplossingen die verder gaan dan alleen het component, Würth Elektronik werkt momenteel aan een aantal interessante projecten. Zo onderzoekt zij samen met bekende keukenapparatuur fabrikanten de toepasbaarheid van de wireless kitchen en houdt ze zich bezig met Energy harvesting: energie opwekken uit zaken die er al zijn. Denk aan het opwekken van stroom uit de knikkende beweging die een koe maakt, of uit de hitte die diverse apparaten (ongewenst) produceren. In 2003 ging Würth Elektronik in Nederland van start met de eerste vertegenwoordiger opererend vanuit Den Bosch.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Würth Elektronik Nederland BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Würth, want zij is continu bezig haar assortiment en diensten verder te verbeteren en nog beter af te stemmen op de wensen van de klant.’

Intensief klantencontact
De jury onderkent tal van succesfactoren.  Zo heeft de onderneming alle onderdelen op voorraad en kan zij alle klanten bedienen vanuit de magazijnen in Frankrijk en Duitsland. Een ander gegeven waarmee Würth hoog scoort bij klanten en prospects is het feit dat zij van elk aangevraagd product altijd eerst een gratis monster stuurt, zodat de gebruiker kan testen of het voldoet aan zijn wensen. Dit monster is altijd binnen twee dagen bij de aanvrager. Würth is verder niet gebonden aan een minimale ordergrootte. ‘Elke bestelling, groot of klein, wordt behandeld. Dat hiervoor soms een kleine meerprijs wordt gerekend, is voor afnemers geen beletsel. De geboden service vindt men belangrijker. Geen enkele andere onderneming heeft bovendien zulk intensief klantcontact’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Opleiding en bijblijven met de technologische ontwikkelingen is van groot belang voor continuïteit op het allerhoogste niveau. En, continue innovatie – de reden waarom Würth Elektronik bestaat. Op diverse plekken runt zij R&D-centers en de samenwerking met relevante marktpartijen is zeer hecht. Würth heeft bijvoorbeeld een R&D-centrum gebouwd op de universiteit van München, waar de onderneming in direct contact staat met jonge academici. ‘Würth Elektronik is een topbedrijf in de sector en een terechte branchewinnaar’, concludeert de Nominatiecommissie.

Meer informatie: https://www.we-online.com/web/en/wuerth_elektronik/start.php

Over het Nationale Business Succes Award Instituut
Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


Deel: ' Würth Elektronik Nederland BV branchewinnaar 2015 bij De Succesfactor '
Lees ook