Ingezonden persbericht

Www.rotaractmusic.com: Music for a poliofree world

'Unieke actie! Stel nu je eigen cd samen en win een poliovrije wereld!'

UTRECHT, 20030313 -- Op 11 maart is Rotaract - de jongerenafdeling van charity-netwerk Rotary - i.s.m. Music Power een opvallende actie gestart om polio de wereld uit te krijgen. Het motto is dan ook "Music for a poliofree world!". Op www.rotaractmusic.com kan je een unieke cd samenstellen uit een database met tienduizenden songs, variërend van pop tot klassiek. Van iedere verkochte volle cd gaat vijf euro naar deze actie tegen polio. Bovendien maak je, als je voor 1 juni je cd samenstelt, kans op een uniek schilderij, dat speciaal voor deze actie is gemaakt!

De laatste stappen naar een poliovrije wereld!
Het scheelt niet veel of polio (kinderverlamming) is voor eens en voor altijd de wereld uit. Sinds 1989 vechten Rotary International en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Unicef, US Center for Disease Control samen tegen polio. Twee miljard mensen zijn ingeënt, vier miljoen besmettingen zijn voorkomen en het aantal gevallen is spectaculair gedaald van 350.000 naar 500. Omdat polio een besmetting is die alleen via de mens verspreid kan worden, is het mogelijk de ziekte compleet uit te roeien, net zoals bij de pokken is gebeurd. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Om de laatste gevallen de wereld uit te krijgen en de laatste vaccins toe te dienen is 275 miljoen euro nodig. Rotary International heeft 25% hiervan toegezegd. Dit bedrag wordt bijeengebracht door verschillende acties. Met deze actie draagt Rotaract haar steentje bij.

Rotaract
Rotaract organiseert sociale projecten en steunt daarmee goede doelen. Op dit moment telt Rotaract 180.000 leden tussen de 18 en 30 jaar, verspreid over 151 landen. In Nederland zijn ruim 500 leden actief in zo'n 50 lokale clubs. Projecten zijn gericht op fundraising en op het leveren van een directe bijdrage aan maatschappelijke doelen. Voor meer informatie over Rotaract kunt u terecht op www.rotaract.nl.

Een unieke cd
Rotaract en Music Power hebben ervaren dat een vernieuwende actie met heldere doelstelling een effectief middel is bij fundraising. Daarom nu de actie met een cd die je zelf samenstelt. Niet meedoen omdat de cd je niet aanstaat, is geen argument meer. Wat betreft de productie en verzending van de cd werkt Rotaract samen met betrouwbare partners, waaronder DJ Power Media Benelux dat ook de compilaties verzorgt voor 's lands grootste muziekketen.

Stel je CD vóór 1 juni 2003 samen en maak kans op een schilderij van Laura Visser

De Utrechtse kunstenares Laura Visser maakte speciaal voor deze actie een schilderij van 1 bij 1 meter, dat wordt afgebeeld op de voorkant van de CD's. Het schilderij wordt verloot onder alle bestellingen die voor 1 juni 2003 binnenkomen. Meer informatie over Laura Visser is te vinden op www.lauravisser.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Www.rotaractmusic.com Music for a poliofree world '
Lees ook