Xafax wint Europese aanbesteding Fontys Hogescholen


ALKMAAR, 20120723 -- Xafax heeft een grote Europese aanbesteding in het onderwijs gegund gekregen. De soft- en hardware leverancier gaat bij Fontys Hogescholen het nieuwe cashless betaalsysteem leveren. Het betreft een van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met 40.000 studenten en 4.000 personeelsleden.

Met het Xafax betaalsysteem wordt de contante geldstroom binnen Fontys geëlimineerd. Met de keuze voor Xafax onderstreept Fontys de filosofie om te betalen zonder contant geld in een gebruiksvriendelijk betaalconcept.

Ewout Vet, Algemeen Directeur Xafax Nederland: “Wij zijn zeer blij met de hernieuwde gunning van deze aanbesteding aan Xafax door Fontys Hogescholen. Het opnieuw gegund krijgen van een aanbesteding is zeker niet vanzelfsprekend”.

Over Fontys
Fontys is een van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland. De 31 instituten verzorgen circa 90 bacheloropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast worden 23 mastervarianten en 12 Associate degrees aangeboden. Cursussen en trainingen worden in stedelijke centra, vooral in Zuid-Nederland, aangeboden. Naast onderwijs legt Fontys zich ook, met 38 lectoraten, toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.

Over Xafax
Xafax is al meer dan 25 jaar een toonaangevende leverancier van betaalsystemen en IT-oplossingen voor het onderwijs, bibliotheken, overheid, zorg en bedrijven. Xafax neemt een leidende positie in als specialist in cashless betaalsystemen, betaalautomaten en innovatieve oplossingen voor (betaald) printen, kopiëren en scannen.


Deel: ' Xafax wint Europese aanbesteding Fontys Hogescholen '
Lees ook