PERSBERICHT

Xavier Maassen (Meerssen) Belgisch kampioen Landis Formule Ford

Zandvoort, 7 oktober 2001. Landis Formule Ford coureur Xavier Maassen is dit weekeinde winnaar geworden van het Belgisch Formule Ford kampioenschap. De in Meerssen wonende Maassen kwam weliswaar als zevende over de streep in de laatste race van de Landis Formule Ford, maar deze klassering was voldoende om het kampioenschap zeker te stellen. In zowel het NK als het Benelux-kampioenschap Landis Formule Ford eindigde de jonge coureur op een prachtige zesde plaats.

De Van Kalmthout Racing-coureur reed een strakke, gecontroleerde race en kwam tijdens de start bovendien heel goed weg. "Ik heb een prima race gereden, ondanks het feit dat de afstelling van mijn auto niet helemaal was zoals het had moeten zijn. Over mijn start heb ik helemaal niets te klagen; ik wist mijn positie prima te behouden. Maar na verloop van tijd begon mijn Van Diemen 2001 steeds slechter te sturen. Meer dan een zevende plaats zat er daardoor niet in. Maar ik ben er niet minder gelukkig om; per slot van rekening mag ik mij nu ook Belgisch kampioen Formule Ford noemen. "

Xavier Maassen heeft een prima eerste seizoen in de Landis Formule Ford achter de rug. De jonge coureur eindigde dit seizoen twee keer op het erepodium; op Circuit Park Zandvoort werd hij een keer tweede, op het circuit van Zolder (B) kwam hij als derde over de finish.

Voor de redactie:
voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04 60

Deel: ' Xavier Maassen Belgisch kampioen Landis Formule Ford '
Lees ook