Fusie resulteert in grootste exclusieve Xerox-reseller in Europa:

Xerox Document Houses Woerden en Rotterdam bundelen krachten

Woerden/Rotterdam, 17 november 1999
Document House Xerox Woerden en Document House Xerox Rotterdam gaan hun krachten bundelen. Per 1 januari 2000 zullen de twee bedrijven fuseren. Document Houses zijn zelfstandige ondernemingen die een exclusief Xerox-assortiment voeren; op dit moment zijn in Nederland 12 van deze dealers (in totaal 14 vestigingen) gevestigd, regionaal verspreid door het hele land.

Synergie
De beslissing om te fuseren komt voort uit het streven klanten door synergie-effecten nog beter te kunnen bedienen op het gebied van digitale documentoplossingen, netwerkservices, kleurtoepassingen, scanning en e-commerce. De vestiging in Woerden zal gaan fungeren als hoofdkantoor. Hier worden de netwerkspecialisten en after sales gestationeerd en zullen magazijn, logistieke activiteiten en supplies worden geconcentreerd. De vestigingen in Hoofddorp en Capelle a/d IJssel zullen voor de verkoopactiviteiten zorg dragen.

Grootste exclusieve Xerox-reseller Europa
Het nieuwe Document House Xerox wordt de grootste exclusieve Xerox-reseller van Europa. Document House Xerox Woerden en Document House Xerox Rotterdam hebben in de afgelopen 10 jaar een gezamenlijk bestand van 12.500 klanten opgebouwd. Beide Document Houses beschikken over de kwalificatie 'Xerox Premier Partner', de hoogste kwalificatie die Xerox (Nederland) BV aan haar resellers geeft. Het totale aantal medewerkers bedraagt 50, waarvan 35 mensen in de verkoop werkzaam zijn. Het nieuwe Document House Xerox heeft voor het jaar 2000 een omzetdoelstelling van 35 miljoen gulden.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket document outsourcing diensten, op het gebied van documentproductie, documentbeheer, workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1998 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,4 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.

Deel: ' Xerox Document Houses Woerden en Rotterdam bundelen krachten '
Lees ook