Persbericht

Persbericht

Xerox DocuTech wint zilver in 'Designs of the Decade Contest'

Amstelveen, 1999 - Xerox' productieprinter DocuTech 135 Production Publisher heeft zilver gewonnen in de prestigieuze 'Designs of the Decade Contest', uitgeschreven door het Amerikaanse tijdschrift Business Week en de Industrial Designers Society of America. De onderscheiding wordt uitgereikt aan productontwerpen die resulteren in een aanzienlijke verbetering in productiviteit en zakelijke prestaties.

De Xerox DocuTech was het eerste alternatief voor traditioneel offset-drukken en vormde het begin van de digitale publishing-industrie. De DocuTech leverde een snellere, eenvoudigere en goedkopere manier om zwart/wit documenten te produceren: voor het eerst werden organisaties in staat gesteld kleine oplages van hoogwaardige documenten te produceren tegen redelijke kosten en vrijwel zonder prepress-werkzaamheden.

DocuTech: nog steeds toonaangevend
Sinds de introductie van de DocuTech bijna tien jaar geleden is productieprinten uitgegroeid tot een miljardenmarkt en zetten ontwikkelingen zich voort naar e-commerce en distributie via Internet. Tegenwoordig zet de DocuTech nog steeds de toon in die door het product zelf gecreëerde markt. De DocuTech was het eerste product dat tekstverwerking en digitaal afdrukken samenbracht en zo een aantal nieuwe mogelijkheden introduceerde in de grafische branche. Printing On Demand was een ontwikkeling die snel volgde. Door het gebruik van digitale technieken kon informatie makkelijk uit databases worden gehaald, waarmee het pad voor gepersonaliseerd printwerk werd geëffend. Tegenwoordig omvat de DocuTech-lijn modellen met printsnelheden variërend van 65 tot 180 pagina's per minuut, stuk voor stuk uitgerust met DocuSP, een gebruikersvriendelijke grafische interface, die de geavanceerde onderliggende technologie zelfs voor beginnende gebruikers toegankelijk maakt.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket document outsourcing diensten, op het gebied van documentproductie, documentbeheer, workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de SOHO-, kantoor-, productie- en service-omgeving is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1998 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,4 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.

___________________________________________________________________________

Deel: ' Xerox DocuTech zilver in 'Designs of the Decade Contest' '
Lees ook