Persbericht

DocuColor iGen3: haarscherp, flexibel en ongekend snel

Nieuwe revolutionaire technologie Xerox betekent doorbraak in digitaal produceren

Amstelveen, 4 september 2001 - Xerox heeft een revolutionaire technologie ontwikkeld, die de markt voor high-end digitaal produceren veel nieuwe mogelijkheden biedt. De DocuColor iGen 3 (voorheen FutureColor genoemd) is dankzij de gepatenteerde SmartPress®-technologie niet alleen tot 50% sneller dan de belangrijkste concurrenten (6000 afdrukken per uur), maar produceert bovendien afdrukken van offset-kwaliteit. Documenten kunnen daarnaast uiteraard volledig worden gepersonaliseerd. Met de DocuColor iGen 3 richt Xerox zich vooral op het on-demand produceren met oplages tot maximaal 5.000 exemplaren. De nieuwe digitale pers is het resultaat van een omvangrijk R&D-project, waarin Xerox circa 2,25 miljard gulden heeft geïnvesteerd. Hoe geavanceerd de technologie is, blijkt alleen al uit het feit dat het project niet minder dan 300 patenten heeft opgeleverd. Aan de basis staat de SmartPress®-technologie, waarbij de vier afzonderlijke afdrukstations (voor cyaan, magenta, geel en zwart) de zeer fijne, droge inkt (toner) overbrengen. Door een combinatie van ultrasone geluids- en drukgolven wordt in één keer het beeld op het papier overgebracht. Wat resulteert in een ongeëvenaarde snelheid, kwaliteit, een bijzonder hoge kleurechtheid en dito betrouwbaarheid.

Innoverend
Volgens Anne Mulcahy, de kersverse ceo van Xerox, staat de DocuColor iGen 3 symbool voor het innoverend vermogen van het 'nieuwe Xerox', dat tot in alle uithoeken van de industrie zijn invloed zal hebben. "Samen met de bijbehorende solutions en services leidt de 'derde generatie' technologie tot ongekende mogelijkheden voor het on-demand produceren van hoogwaardige, gepersonaliseerde afdrukken. Ook via internet", aldus Mulcahy. De verwachting is dat digitaal productieprinten in kleur zich net zo snel zal ontwikkelen als in zwart/wit, waarvoor Xerox in 1990 met de DocuTech de basis legde. Deze verwachting wordt onderschreven door CAP Ventures. Dit onafhankelijke onderzoeksbureau schat dat de totale retailwaarde van on-demand kleurenprinten jaarlijks met 18% zal groeien en in 2005 zal uitkomen op zo'n 75 miljard gulden. Xerox richt zich met de DocuColor iGen 3 hoofdzakelijk op oplages tot 5.000 exemplaren, een segment dat volgens een ander onafhankelijk instituut, Strategies for Management, goed is voor ongeveer 78% van alle opdrachten op het gebied van meerkleuren-offset. De productiviteit, kostenvoordelen en geavanceerde beeldtechnologie van de machine komen in dit segment het meest tot hun recht. Bovendien levert de nieuwe pers maatwerk, doordat producties als brochures, boeken, reclamedrukwerk, nieuwsbrieven en bijvoorbeeld rekeningen door toevoeging van persoonlijke (variabele) gegevens volledig kunnen worden gepersonaliseerd.

Flexibiliteit
Dankzij automatische papierherkenning is de DocuColor iGen 3 in staat om binnen één en dezelfde print run op verschillende papierformaten en -soorten te produceren. De machine is zeer modulair opgebouwd en zodanig ontworpen, dat hij geschikt is voor alle belangrijke prepress-, workflow- en applicatiesystemen. De DocuColor iGen 3 kan geleverd worden met een tweetal verschillende front-end systemen: De Xerox DocuSp Server voor een DocuTech-achtige workflow en het Spire-platform van CreoScitex, voor high-end toepassingen. Afwerking door derden is mogelijk dankzij de standaard interface. De DocuColor iGen 3 is een van de blikvangers tijdens de Print 01 expositie, die van 6 tot en met 13 september in Chicago plaatsvindt. Officieel zal de DocuColor iGen 3 volgend jaar worden geïntroduceerd. De eerste activiteiten richting de klant staan gepland voor het einde van dit jaar.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket aan IT-diensten, op het gebied van documentproductie, electronisch documentbeheer, documentaire informatiesystemen, kennismanagement en workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving en bedrijfskritische documentbeheertoepassingen is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 2000 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd een omzet van circa 44 miljard gulden. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (verkooporganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.000 mensen werkzaam.Deel: ' Xerox introduceert DocuColor iGen3 '
Lees ook